Recepti za pripremu domaćih keksa su brojni, ali najbolji recept je onaj iz bakine kuharice. Kako napraviti domaće kekse?
Za pripremu domaćih keksa potrebni su vam sljedeći sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 30 dkg glatkog brašna
- 2 jaja
- 15 dkg maslaca
- 15 dkg šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
Postupak pripreme domaćih keksi:
U zdjelu stavite glatko brašno, šećer, prašak za pecivo i vanilin šećer.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dobro promiješajte pa zatim dodajte jaja i maslac. Maslac narežite na ploške i zamijesite tijesto.
Razvaljate tijesto i s kalupom radite kekse. Kekse posložite na pripremljeni lim za pečenje i stavite ih u prethodno zagrijanu pećnicu na 175 stupnjeva Celzijevih.
Pecite oko 15 minuta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa