Glavno jelo /

Recept za odlične domaće krvavice

Image
Foto: Pixabay

Postoje različiti recepti za pripremu domaćih krvavica. Donosimo vam recept za pripremu domaćih krvavica sa heljdom.

25.12.2021.
11:45
Pixabay
VOYO logo

Domaće krvavice specijalitet je koji se često priprema u hladnim zimskim danima. Uz pomoć recepta pripremite sami domaće krvavice i začinite ih prema svom ukusu.

Sastojci za domaće krvavice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • kilogram svinjske lopatice
  • 20 dkg masnoće svinjske lopatice
  • 1/2 žličice korijandera
  • 4 lovorova lista
  • luk
  • 0.6 dcl konjaka
  • timijan
  • 8 dkg heljde
  • 2 žličice paprike
  • 25 dkg svinjske krvi
  • 15 dkg soli
  • glavica luka
  • žličica papra u zrnu

Recept za izradu domaćih krvavica:

Stavite svinjetinu i mast u zamrzivač na 30 minuta. Tostirajte papar u zrnu, sjemenke korijandera, klinčiće i lovor u suhoj tavi. Nakon toga sameljite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pržite luk na tavi. Ulijte konjak i pospite listove timijana; dobro promiješajte i kuhajte još minutu, a zatim maknite s vatre i ostavite da se ohladi.

Odvojite masnoću od mesa i svinjsku lopaticu sameljite u mašini za mljevenje mesa. U mljeveno meso dodajete heljdu, jabuku, sol i začine. Sve dobro promiješajte i pokrijte prozirnom folijom. Neka smjesa odstoji na hladnom mjesto barem sat vremena.

Nakon toga dodajte krv i s masnoću te napravite smjesu. Kada smjesa posnate glatka tada možete krenuti s punjenjem kobasica.

Kobasice stavite kuhati u vrelu vodu oko 45 minuta. Krvavice su gotove i spremne su za pripremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo