Domaću tjesteninu od pirovog brašna možete poslužiti s nekim umakom ili mesom isto kao što bi i s ostalom tjesteninom od pšeničnog brašna.
Sastojci potrebni za domaću tjesteninu od pirovog brašna su:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 250 g integralnog pirovog brašna
- 3 jaja
Upute za pripremu domaće tjestenine od pirovog brašna:
- Pirovo brašno prosijte, dodajte 2 jaja i zamijesite tijesto.
- Tijesto koje ste zamijesili ostavite da se odmara 30-ak minuta pokriveno krpom i potom ga odijelite u 2 dijela.
- Tijesto razvucite valjkom u pravokutnik ta ga zarolajte. Prije rolanja dodajte brašno na podlogu i na tijesto kako se ne bi lijepilo.
- Nakon toga izrežite tjesteninu po želji.
- Zakuhajte vodu, posolite i ubacite tjesteninu. Svježa tjestenina je brže gotova nego kupovna pa je i kraće kuhajte
Domaću tjesteninu od pirovog brašna možete i ostaviti da se suši na zraku pa zatim spremiti u posudu za kasniju upotrebu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa