Recept i priprema /

Kako se radi domaća tjestenina od pirovog brašna?

Image

Domaća tjestenina od pirovog brašna brza je za pripremu i fina. Za pripremu ove tjestenine potrebna su vam tek 2 sastojka.

16.7.2022.
14:33
VOYO logo

Domaću tjesteninu od pirovog brašna možete poslužiti s nekim umakom ili mesom isto kao što bi i s ostalom tjesteninom od pšeničnog brašna.

Sastojci potrebni za domaću tjesteninu od pirovog brašna su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 g integralnog pirovog brašna
  • 3 jaja

Upute za pripremu domaće tjestenine od pirovog brašna:

  1. Pirovo brašno prosijte, dodajte 2 jaja i zamijesite tijesto.
  2. Tijesto koje ste zamijesili ostavite da se odmara 30-ak minuta pokriveno krpom i potom ga odijelite u 2 dijela.
  3. Tijesto razvucite valjkom u pravokutnik ta ga zarolajte. Prije rolanja dodajte brašno na podlogu i na tijesto kako se ne bi lijepilo.
  4. Nakon toga izrežite tjesteninu po želji.
  5. Zakuhajte vodu, posolite i ubacite tjesteninu. Svježa tjestenina je brže gotova nego kupovna pa je i kraće kuhajte

Domaću tjesteninu od pirovog brašna možete i ostaviti da se suši na zraku pa zatim spremiti u posudu za kasniju upotrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo