Recept i priprema / Kako se radi domaća tjestenina od pirovog brašna?

Image

Domaća tjestenina od pirovog brašna brza je za pripremu i fina. Za pripremu ove tjestenine potrebna su vam tek 2 sastojka.

16.7.2022.
14:33
VOYO logo

Domaću tjesteninu od pirovog brašna možete poslužiti s nekim umakom ili mesom isto kao što bi i s ostalom tjesteninom od pšeničnog brašna.

Sastojci potrebni za domaću tjesteninu od pirovog brašna su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 g integralnog pirovog brašna
  • 3 jaja

Upute za pripremu domaće tjestenine od pirovog brašna:

  1. Pirovo brašno prosijte, dodajte 2 jaja i zamijesite tijesto.
  2. Tijesto koje ste zamijesili ostavite da se odmara 30-ak minuta pokriveno krpom i potom ga odijelite u 2 dijela.
  3. Tijesto razvucite valjkom u pravokutnik ta ga zarolajte. Prije rolanja dodajte brašno na podlogu i na tijesto kako se ne bi lijepilo.
  4. Nakon toga izrežite tjesteninu po želji.
  5. Zakuhajte vodu, posolite i ubacite tjesteninu. Svježa tjestenina je brže gotova nego kupovna pa je i kraće kuhajte

Domaću tjesteninu od pirovog brašna možete i ostaviti da se suši na zraku pa zatim spremiti u posudu za kasniju upotrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo