Domaća pasirana rajčica vrlo je jednostavna za pripremiti. Sačuvajte domaće pasirane rajčice tako da ih zamrznete i čuvajte ih do godinu dana. Kako se priprema domaća pasirana rajčica?
Sastojci potrebni za pripremu domaće pasirane rajčice su:
- rajčice
- limunov sok
Domaća pasirana rajčica priprema:
Da se pripremi domaća pasirana rajčica najprije ogulite rajčicu, jezgru, sjemenke i narežite na četvrtine. Zatim podijelite svoje rajčice na šest jednakih dijelova. Prvu hrpu rajčica stavite u veliki lonac i zgnječite ih gnječilicom za krumpir ili žlicom da puste sok. Zatim brzo zagrijte rajčice na jakoj vatri, neprestano miješajući da ne zagore.
Sljedeći korak potreban da se pripremi domaća pasirana rajčica je kuhanje. Kad rajčice počnu kuhati, dodajte još jednu hrpu rajčica. Ne trebate ih drobiti, same će se skuhati. Nastavite miješati i dodavati rajčice, dok ne dodate sve rajčice. Zatim lagano kuhajte pet minuta uz stalno miješanje. Domaća pasirana rajčica je gotova i spremna flaširanje i zamrzavanje.