Izuzetno je kremasta, ali nije gusta ili prelagana. Ovo je desert za prave ljubitelje čokolade i najbolji recept za domaću parfe kremu od čokolade.
Domaća parfe krema od čokolade sastojci:
- 100 g gorko-slatke čokolade
- 80 g šećera
- 2 jaja sobne temperature
- 1 žličica vanilije
- 5 žlica omekšalog maslaca
- 200 g gustog vrhnja
Domaća parfe krema od čokolade priprema:
U zdjeli prikladnoj za mikrovalnu otopite čokoladu dok ne postane glatka, miješajući svakih 30 sekundi. U manjoj posudi pjenasto izmiješajte šećer i jaja. Kuhajte na srednjoj vatri, neprestano miješajući, dok smjesa ne dosegne 160° i dok se malo ne zgusne, 4-6 minuta. Gustoću provjerite umakanjem žlice u smjesu.
Maknite smjesu s vatre i umiješajte otopljenu čokoladu i vaniliju. Pustite da se ohladi dok se ne zagrije kako se maslac ne bi otopio u sljedećem koraku. U samostojećem mikseru tucite maslac na srednjoj razini dok ne postane lagana i pahuljasta, 2-3 minute.
Dodajte ohlađenu čokoladnu smjesu postupno na niskoj brzini, zatim povećajte na veću i tucite 5 minuta. Smjesa treba biti lagana i pahuljasta. Prebacite u veliku zdjelu i ostavite sa strane. U čistom samostojećem mikseru s nastavkom za mućenje ili pomoću ručnih mješalica, umutite vrhnje na srednjoj jakosti dok se malo ne zgusne, a zatim ga uključite na najjače i tucite dok se ne formiraju čvrsti vrhovi. Umiješajte šlag u čokoladnu smjesu i domaća parfe krema od čokolade je gotova.