Divlji komorač ima svestranu primjenu, koristan je za mnogo različitih stvari. Možete koristiti divlji komorač u kuhanju, miješati ga s ribom, mesom i povrćem. Posebno je ukusna marinirana riba ili meso s divljim komoračem. Osim toga, divlji komorač možete posipati po povrću, primjerice po pečenom krumpiru i mrkvi kako bi dobili dodatni okus.
Osim raznih kulinarskih primjena divljeg komorača, ovu biljku možete iskoristiti i u ljekovite svrhe. Najbolja stvar kod divljeg komorača je to što je odličan digestiv. Ako imate želučane tegobe, uzmite nekoliko komadića lišća, cvjetova ili grana i stavite ih u vruću vodu da napravite čaj. Ostavite nekoliko minuta u vodi, po želji zasladite medom i popijte. Divlji komorač smiriti će vam želudac. No, kako prepoznati divlji komorač?
Što se tiče identifikacije divljeg komorača, najlakši i najbolji način za identifikaciju pomirisati cvijet biljke. Kad ustanovite da biljka vizualno izgleda poput divljeg komorača, odrežite nekoliko listova ili cvjetova i pomirišite. Ako ima slatku aromu, vrlo sličnu sjemenu anisa, tada je to divlji komorač. No, ako biljka izgleda poput divljeg komorača, ali nema taj specifičan miris, onda to nije biljka koju tražite.