Kuharica /

Kako i zašto dinstati na maslacu

Image
Foto: Pixabay

Dinstati možete na ulju, masti ili maslacu. Dinstanje na maslacu najbolje je za povrće jer obogaćuje okus.

30.11.2021.
22:33
Pixabay
VOYO logo

Dinstanje na maslacu zapravo se ne razlikuje toliko od dinstanja na bilo kojem drugom ulju.

Započnite zagrijavanjem tave, a zatim miješajte maslac dok se ne otopi. Bitno je da održavate vatru umjerenom da vam maslac ne bi zagorio. Ako želite da vam do jačeg zagrijavanja maslaca treba više vremena, koristite pročišćeni maslac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Dinstanje na maslacu, također, će vam olakšati i korištenje teže, deblje tave koja dobro zadržava toplinu, pri čemu uvijek pazite da tavu ne pretrpate. Ako namjeravate dinstati na maslacu nešto vlažno, dobro je prije toga dobro namirnicu posoliti i ostaviti 10-ak minuta da povuče vlagu i zatim obrisati sol prije dinstanja na maslacu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo