Kuharica /

Kako jednostavno i brzo dinstati luk na vodi?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da je moguće dinstanje luka na vodi? Saznajte na koji način se radi dinstanje luka na vodi.

11.11.2022.
15:23
Pixabay
VOYO logo

Redovno konzumiranje dinstanog luka na vodi pridonosi poboljšanju i ojačavanju imunosnog sustava što je vrlo korisno u svakodnevnog života. Kako jednostavno i brzo dinstati luk na vodi?

Sastojci za dinstanje luka na vodi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 ½ kg luka
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 3 komada lista lovora
  • 1 žličica majčine dušice, osušene
  • 500 g rajčice, narezane na kockice
  • 0,25 litara ¼ bijelog vina, suhog
  • sol
  • papar

Priprema dinstanog luka na vodi:

Luk preliti kipućom vodom, ostaviti da odstoji 5 minuta, ocijediti i očistiti od ljuske prije pirjanja na vodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte vodu u loncu dok ne postane lagano kipića. Voda mora krenuti vriti prije nego što krenete dinstati luk u njoj. Ubacite luk u kipuću vodu i dinstajte ga dvadesetak minuta te ga potom ocijedite od vode i izvadite van za nastavak pripreme. Zagrijte ulje u posudi za pečenje, dodajte dinstani luk na vodi i okrećite ga na ulju.

Dodajte lovor, majčinu dušicu, rajčice i vino. Dinstani luk na vodi treba biti jedva pokriven. Dinstajte luk u pećnici 1 1/2 sat. S vremena na vrijeme premjestite dinstani luk na vodi.

Dinstani luk na vodi možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana prije nego što ga upotrijebite bez da se pokvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo