Dinstana svinjetina na luku jelo je koje vole svi, iako to ne znaju. Ono što najčešće jedu čista je svinjetina koja se nakon dinstanja ukloni s luka, ali okus i miris ostanu. To je upravo najbolje jer je takva dinstana svinjetina na luku najsočnija i najukusnija.
Priprema je vrlo jednostavno, a dinstana svinjetina na luku treba svega nekoliko sastojaka:
- Svinjski šnicli
- Sol, papar
- 1 luk
- Maslinovo ulje
- voda
Svinjske šnicle začinite sa soli i paprom. Luk narežite na kolutove te popržite na maslinovom ulju. Dodajte svinjske šnicle. Sve zajedno pržite dok svinjetina ne poprimi zapečenu boju s obje strane. Dodajte vodu i pustite da se sve dinsta 30 minuta, odnosno dok voda ne ispari. Prije posluživanja maknite svinjetinu s luka, no ako volite, dinstana svinjetina na luku može biti poslužena i u pravo tako!
Dinstana svinjetina na luku odlično se slaže s rižom ili krumpirom pa razmislite da ju poslužite s jednom od ta dva priloga!