Dimljeni buncek sa zapečenim krumpirom jedan je od recepata kako možete pripremiti dimljenog bunceka. Za pripremu ovog jela treba vam malo više od sat vremena.
Dimljeni buncek sa zapečenim krumpirom - sastojci:
- dimljeni buncek
- 60 dkg krumpira
- 10 dkg hamburgera - špeka
- paprika
- žličica vlasca
- 2 jaja
- glavica luka
- 1 dcl bijelog vina
- 1 žličcia slatke mljevene paprike
- 3 dcl vrhnja za kuhanje
- sol
- papar
Dimljeni buncek sa zapečenim krumpirom - priprema:
Krumpir narežite na kriške, posolite i popaprite te dodajte luk i papriku koju se narezali na trake, hamburger koji ste narezali na kockice te začinite s vlascem i crvenom paprikom. Sve izmiješajte, dodajte malo svinjske masti i bijelog vina.
Nakrumpir stavite kuhani dimljeni bucek i pecite oko sat vremena na 180 stupnjeva.
U posudi umutite jaja i vrhnje te prelijete krumpir. Pecite još pola sata.
Dimljeni buncek sa zapečenim krumpirom je gotov i spreman za posluživanje.