Praktični savjeti /

Dekristalizacija meda: Kako dekristalizirati med?

Image
Foto: Pixabay

Iako kristalizirani med nije toliko privlačan, nema razloga za brigu. Kako dekristalizirati med?

23.4.2022.
11:06
Pixabay
VOYO logo

Kako biste dekristalizirali vaš med, najprije stavite staklenku meda s otvorenim poklopcem u lonac. Nakon toga ulijte toplu vodu u lonac i ostavite da odstoji dok se med ne otopi. Imajte na umu da voda u procesu dekristalizacije ne smije prijeći temperaturu od 40 stupnjeva Celzijevih.

U intervalima od pet minuta, tijekom dekristalizacije, izvadite staklenku iz posude, promiješajte med i vratite je natrag u toplu vodu. Nastavite ovaj postupak dok se med ne vrati u stanje tekuće konzistencije, kakvo ste i priželjkivali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što vam se med dekristalizirao, izvadite staklenku iz lonca i ostavite da se med ohladi. Čvrsto zatvorite staklenku i čuvajte je na hladnom mjestu sobne temperature te ponovno uživajte u blagodatima vašeg ukusnog meda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo