Praktični savjeti / Dekristalizacija meda: Kako dekristalizirati med?

Image
Foto: Pixabay

Iako kristalizirani med nije toliko privlačan, nema razloga za brigu. Kako dekristalizirati med?

23.4.2022.
11:06
Pixabay
VOYO logo

Kako biste dekristalizirali vaš med, najprije stavite staklenku meda s otvorenim poklopcem u lonac. Nakon toga ulijte toplu vodu u lonac i ostavite da odstoji dok se med ne otopi. Imajte na umu da voda u procesu dekristalizacije ne smije prijeći temperaturu od 40 stupnjeva Celzijevih.

U intervalima od pet minuta, tijekom dekristalizacije, izvadite staklenku iz posude, promiješajte med i vratite je natrag u toplu vodu. Nastavite ovaj postupak dok se med ne vrati u stanje tekuće konzistencije, kakvo ste i priželjkivali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što vam se med dekristalizirao, izvadite staklenku iz lonca i ostavite da se med ohladi. Čvrsto zatvorite staklenku i čuvajte je na hladnom mjestu sobne temperature te ponovno uživajte u blagodatima vašeg ukusnog meda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo