Jela s dagnjama /

Kako pripremiti dagnje sa tjesteninom?

Image

Dagnje sa tjesteninom jelo je koje će vas oduševiti. Pratite recept i pripremite dagnje sa tjesteninom.

14.9.2022.
13:02
VOYO logo

Dagnje sa tjesteninom iz mnogobrojnih su razloga sve poželjnije jelo. Prvi razlog je da možete pripremiti jelo kao iz restorana, a koje će biti gotovo za svega 30 minuta. Osim toga, ne treba vam puno vremena, a možete raditi i sa svježim i sa smrznutim dagnjama. Svojim okusom dagnje sa tjesteninom oduševit će svakoga, čak i one koji ne vole morske plodove.

Da biste pripremili dagnje sa tjesteninom treba vam:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g tjestenine prema izboru
  • 500 g dagnji
  • 1 luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 20 dcl pasirane rajčice
  • 10 dcl bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • sol, papar,
  • svježi peršin

Dagnje sa tjesteninom priprema:

Za početak stavite kuhati tjesteninu i u isto vrijeme očistite dagnje ako su svježe. Dagnje čistite tako da ih očistite od končića te dobro operite i očetkajte ljuske u hladnoj vodi. Ako ste kupili smrznute očišćene dagnje, tada ih otopite u malo vruće vode. Nakon toga sitno narežite luk i češnjak te svježi peršin te ih popržite zajedno na maslinovom ulju, a zatim dodajte dagnje. Dagnje samo malo posolite, a zatim ih zalijte s vinom i pasiranom rajčicom. Sve poklopite i povremeno miješajte i pričekajte da se dagnje otvore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužite ih tako da u tanjur servirate tjesteninu, a gore, preko nje umak od dagnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo