Dagnje sa tjesteninom iz mnogobrojnih su razloga sve poželjnije jelo. Prvi razlog je da možete pripremiti jelo kao iz restorana, a koje će biti gotovo za svega 30 minuta. Osim toga, ne treba vam puno vremena, a možete raditi i sa svježim i sa smrznutim dagnjama. Svojim okusom dagnje sa tjesteninom oduševit će svakoga, čak i one koji ne vole morske plodove.
Da biste pripremili dagnje sa tjesteninom treba vam:
- 500 g tjestenine prema izboru
- 500 g dagnji
- 1 luk
- 3 režnja češnjaka
- 20 dcl pasirane rajčice
- 10 dcl bijelog vina
- maslinovo ulje
- sol, papar,
- svježi peršin
Dagnje sa tjesteninom priprema:
Za početak stavite kuhati tjesteninu i u isto vrijeme očistite dagnje ako su svježe. Dagnje čistite tako da ih očistite od končića te dobro operite i očetkajte ljuske u hladnoj vodi. Ako ste kupili smrznute očišćene dagnje, tada ih otopite u malo vruće vode. Nakon toga sitno narežite luk i češnjak te svježi peršin te ih popržite zajedno na maslinovom ulju, a zatim dodajte dagnje. Dagnje samo malo posolite, a zatim ih zalijte s vinom i pasiranom rajčicom. Sve poklopite i povremeno miješajte i pričekajte da se dagnje otvore.
Poslužite ih tako da u tanjur servirate tjesteninu, a gore, preko nje umak od dagnji.