Cvjetača je podvrsta divljeg kupusa koja je izrazito zastupljena u vegetarijanskoj prehrani, a još se naziva i karfiol.
Jedan od načina kako da cvjetaču uključite u svoju prehranu je salata od cvjetače.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cvjetača na salatu sastojci:
- 500 g cvjetače
- 50 g luka
- jedna žlica kopra
- jedna žlica šećera
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 ml suncokretovog ulja
- 30 ml jabučnog octa
Cvjetača na salatu priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glavicu cvjetače očistite, operite i natrgajte na male komadiće. Skuhajte ju na pari na vodi koju ste posolili, tako da cvjetača zadrži hrskavost (al dente).
Kada je cvjetača kuhana dodajte ocat, ulje, luk i začine i sve lagano promiješate kako se cvjetača ne bi slomila već ostala u komadu. Ostavite da se cvjetača na salatu ohladi kojih dva ili tri sata prije posluživanja kako bi se okusi sjedinili.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa