Čuvanje maslina u slanoj vodi je jednostavan proces konzerviranja maslina. No, ipak prilikom procesa čuvanja maslina u slanoj vodi, treba se paziti na neke određene stavke.
Što sve trebate znati za čuvanje maslina u slanoj vodi?
Bitno je da prije samog konzerviranja, pripremite masline koje su okrugle, ovalne i velike. Također, vrlo je bitno da od masline možete odvojiti košticu pa je zbog toga pogodno da masline budu dozrjele.
Prije samog čuvanja maslina u slanoj vodi, masline se lagano natuku batom pa se zatim poslože u sterilnu staklenu posudu. Tada se masline preliju sa 5 postotnom salamurom te se u njoj drže otprilike 4 dana, nakon čega je potrebna promjena salamure. Sveukupni proces traje 30 dana odnosno dok vrenje ne prestane.
Nakon 30 dana plodovi se isperu, poslože u staklenke i preliju sa 10 postotnom salamurom. Zatim se čuvanje maslina u slanoj vodi odvija na tamnom i hladnom mjestu.