Desert / Custard tart - krem torta od jaja i slatkog vrhnja

Image

Custard tart je krem torta od jaja i slatkog vrhnja desert je koji ćete obožavati. Donosimo vam recept za Custard tart, odnosno krem tortu od jaja i slatkog vrhnja.

30.6.2021.
14:52
VOYO logo

Custard tart je krem torta od jaja i slatkog vrhnja čija priprema je malo zahtjevnija, a kako biste napravili custard tart potrebno vam je oko tri sata.

Custard tart - krem torta od jaja i slatkog vrhnja sastojci za prhko tijesto:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 20 dkg brašna
  • pola žličice soli
  • 10 dkg maslaca
  • žlica šećera u prahu
  • jaje

Napravite prhko tijesto od sastojaka tako da najprije izmiješate brašno sa soli i šećerom u prahu. Nakon toga dodajte maslac i miješate, dobit ćete izmrvljeno tijesto. Nakon tofa dodate jaje i sve zajedno izmiješajte, ako je prečvrsta smjesa dodajte žlicu vode. izradite tijesto rukom, stavite u prozirnu foliju i u hladnjak da odstoji.

Nakon pola sata izvadite tijesto iz hladnjaka, razvaljajte ga u kalup za torte i pecite na 200 stupnjeva 12-ak minuta. Na tijesto možete staviti vrećicu s grahom kako bi zadržalo oblik prilikom pečenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio tijesta ostavite kako biste od njega napravili trakice, dovoljno je oko polovice tijesta ispeći.

Custard tart - krem torta od jaja i slatkog vrhnja - sastojci za kremu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 dcl slatkog vrhnja
  • 7 dkg šećera
  • 5 jaja
  • 2 vanilin šećera
  • muškantni oraščić
  • pola žličice soka od limuna

U posudu stavite jaja, slatko vrhnje i limunov sok, dodajte šećer s vanilin šećerom i miksajte sa štapnim mikseom. Kremu ulite u kalup s tijesto, pospijte muškatni oraščić i vratite u pećnicu na sat vremena, ali na temperaturu od 150 stupnjeva.

Nakon sat vremena custard, odnosno krem torta od jaja i slatkog vrhnja je gotova, rashladite ju i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo