Custard tart je krem torta od jaja i slatkog vrhnja čija priprema je malo zahtjevnija, a kako biste napravili custard tart potrebno vam je oko tri sata.
Custard tart - krem torta od jaja i slatkog vrhnja sastojci za prhko tijesto:
- 20 dkg brašna
- pola žličice soli
- 10 dkg maslaca
- žlica šećera u prahu
- jaje
Napravite prhko tijesto od sastojaka tako da najprije izmiješate brašno sa soli i šećerom u prahu. Nakon toga dodajte maslac i miješate, dobit ćete izmrvljeno tijesto. Nakon tofa dodate jaje i sve zajedno izmiješajte, ako je prečvrsta smjesa dodajte žlicu vode. izradite tijesto rukom, stavite u prozirnu foliju i u hladnjak da odstoji.
Nakon pola sata izvadite tijesto iz hladnjaka, razvaljajte ga u kalup za torte i pecite na 200 stupnjeva 12-ak minuta. Na tijesto možete staviti vrećicu s grahom kako bi zadržalo oblik prilikom pečenja.
Dio tijesta ostavite kako biste od njega napravili trakice, dovoljno je oko polovice tijesta ispeći.
Custard tart - krem torta od jaja i slatkog vrhnja - sastojci za kremu:
- 3 dcl slatkog vrhnja
- 7 dkg šećera
- 5 jaja
- 2 vanilin šećera
- muškantni oraščić
- pola žličice soka od limuna
U posudu stavite jaja, slatko vrhnje i limunov sok, dodajte šećer s vanilin šećerom i miksajte sa štapnim mikseom. Kremu ulite u kalup s tijesto, pospijte muškatni oraščić i vratite u pećnicu na sat vremena, ali na temperaturu od 150 stupnjeva.
Nakon sat vremena custard, odnosno krem torta od jaja i slatkog vrhnja je gotova, rashladite ju i poslužite.