Isprobajte ovaj recept za crveni umak od tikvica i uživajte u bogatom okusu i kremastoj teksturi ovog jela.
Evo recepta za crveni umak od tikvica:
- 4 tikvice
- 4 rajčice
- 2 češnja češnjaka
- 100 ml maslinovog ulja
- 50 ml soka od limuna
- 40 g nasjeckanog peršina
- 40 g nasjeckanog bosiljka
- Sol i papar po ukusu
Prvo, operite tikvice i narežite ih na kockice. Rajčice isto operite i narežite na sitne kockice. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri i dodajte nasjeckani češnjak. Dinstajte dok ne omekša, otprilike 2-3 minute.
Dodajte narezane tikvice u tavu s češnjakom i pržite ih dok ne omekšaju. Nakon toga dodajte narezane rajčice i nastavite kuhati sve zajedno dok se tikvice i rajčice ne raspadnu. Začinite solju i paprom po ukusu.
Kada su svi sastojci omekšali, prebacite ih u blender ili koristite štapni mikser kako biste dobili kremastu teksturu. Dodajte sok od limuna, nasjeckani peršin i bosiljak te miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
Crveni umak od tikvica može se poslužiti uz bilo koju vrstu tjestenine, ali najbolje se slaže uz tjesteninu poput špageta ili penne. Možete ga poslužiti kao preljev za tjesteninu ili kao umak za različite vrste mesa ili ribe.