Zrna crvenog papra su zrna papra koja su ostavljena da potpuno sazriju, tako da pocrvene. Obično se beru i suše, a zatim postaju zrna crnog papra. Ponekad se crna kožica zatim ukloni kako bi se napravila zrna bijelog papra. Stoga ih može biti teže pronaći jer se većina koristi za crni i bijeli papar.
Okus im je sličan okusu zrna crnog papra, ali nije toliko jak, a okus je mnogo svjetliji i voćniji. Pomalo su slatki i blago ljuti, što ih čini izvrsnim dodatkom umacima na bazi maslaca, salatama, plodovima mora, preljevima i jelima od peradi.
Vitamin A i beta-karoten u zrnu crvenog papra pružaju dobru potporu vašem cjelokupnom vidu i zdravlju očiju. Vitamin A također pomaže u održavanju stanica kože, zacjeljivanju rana i jačanju rasta bijelih krvnih stanica.
Zrna crvenog papra su izuzetno rijetka i izazivaju veliku zabunu među ljudima. Zrna crvenog papra su bobice koje su potpuno zrele i svijetle su crvene boje kada ih beru berači. Zrna crvenog papra ne beru se s trsa dok ne poprime jarko crvenu boju, što znači da su potpuno zrela.
Crvena zrna papra su potpuno zrela i potrebno im je više vremena za rast, što rezultira slađim, voćnijim okusom i većom cijenom.