Hrskavost i šljive su savršena kombinacija za ukusan recept. Pogledajte kako se priprema crumble kolač sa šljivama.
Sastojci za crumble kolač sa šljivama:
- 200 g glatkog brašna
- 100 g maslaca
- 175 g šećera
- 100 g zobi
- 400 g kivija, oguljenog
- 600 g šljiva bez koštice
- 1-2 komada stabljike đumbira u staklenkama, sitno nasjeckanog
- mahuna vanilije, sjemenke
- jabuka, vrlo sitno narezana
Crumble kolač sa šljivama:
Ovaj voćni mali kolač uvijek je veliki. Slobodno mijenjajte voće prema sezoni. Zagrijte pećnicu na 180°C. U sjeckalici umutite brašno, maslac i 75 g šećera i stavite u zdjelu. Prstima utrljajte zob u smjesu i ostavite sa strane.
Kivi i šljive nasjeckajte na komadiće i ubacite u zdjelu sa peteljkom đumbira, preostalim šećerom i sjemenkama vanilije. Stavite žlicom u veliku vatrostalnu posudu, prekrijte kriškama jabuke i na vrh stavite preljev od mrvica. Pecite u pećnici oko 45 minuta, dok ne bude pečeno i zlatno smeđe na vrhu.
Poslužite crumble kolač sa šljvama s vrhnjem, ako želite.