nova era piva /

Najbolja svjetska craft piva i vrhunske delicije odsad su na jednom mjestu

Image
Foto: Mate Rončević

Uz pomoć domaćih pivara, restoran Batak Beer&Grill je izabrao najbolja regionalna i svjetska craft piva, među kojima je novi 'daruvarac', pivo Imperial IPA Petog elementa

11.5.2017.
11:24
Mate Rončević
VOYO logo

Novi koncept restorana Batak Beer&Grill predstavljen je u srijedu u društvu medija, prijatelja i gastro gurmana u Zagrebu. Tom prigodom je Batak gastro tim predstavio novitete na meniju, dok je majstor pivar Krešo Marić iz daruvarske pivovare predstavio novo pivo Imperial IPA Petog elementa.

"Imperial IPA pivo spravljeno je u pravom maniri i duhu crafta. To je emocija koja se prenosi u priču - ono je jedan autorski projekt", naglasio je Krešo. Gosti su tako mogli uživati u novim jelima - grillanom siru škripavcu s pekmezom od luka, pašteti od pileće i gusje jetre s tartufima, te hladnom platom domaćih proizvoda lokalnih OPG-ova dok su posebne pive pratile gastro priču. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prateći svjetske trendove i gastro ponudu u Zagrebu, Batak tim tako je odlučio svojim gostima priuštiti nešto novo i drugačije. Svi zaljubljenici u dobru hranu, koji isto tako uživaju u modernom uređenju interijera, tako su napokon došli na svoje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi Batak Grill&Beer ujedno je i jedini Batak restoran koji u sklopu svoje ponude ima Craft Beer Bar te nudi više od 50 vrsta craft piva. Uz pomoć vrhunskih domaćih pivara, izabrana su najbolja regionalna i svjetska craft piva kako bi na jednom mjestu ponudili najbolje – vrhunsku hranu i kvalitetno piće u ugodnom i modernom ambijentu. Nova lokacija tako je zamišljena, osim za privatna druženja, evente i obiteljske večere, kao i moderan bar.

Image
Foto: Mate Rončević

"Craft je umjetnost proizvodnje piva. Pivo koje se proizvodi u velikim količinama, kreirano je na način da izdrži pritisak distribucije. Industrijska piva su dobra piva, ali su dosadna. Craft pivo je proizvod koji je s druge strane jako osjetljiv - ima puninu boja, okusa, mirisa... to je živi proizvod! Takav proizvod se ne može globalno distribuirati. Ono što je ključno je to da je craft stvorio jako puno radnih mjesta jer je to pivo koje se proizvodi lokalno i ovisi o majstoru pivaru. Zato pijte i jedite lokalno!", ističe majstor pivar, što podržava i Batak tim. 

Image
Foto: Mate Rončević

Ono što ovaj restoran čini posebnim prvenstveno je hrabrost da se promijeni vizualni identitet već dobro poznatog brenda. Novi interijer tako bi se lako mogao smjestiti u bilo koji svjetski velegrad, a restoran je zadržao ugodan ugođaj u kojem svaki gost može naći mjesto za sebe. Batak restorani uskoro planiraju otvorenje još dva restorana koji će se tako pridružiti već dobro poznatim lokacijama u Zagrebu (Centar Cvjetni, Golf tereni, Kvatrić, Rudeš, Savica) Sesvetama i Zaprešiću. Sve novosti možete pratiti na njihovoj Facebook, Instagram i web stranici www.batak-grill.hr. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo