Francuska kuhinja / Confit de canard ili Confit od patke

Image

Confit de canard ili Confit od patke francusko je jelo. Donosimo vam recept za jelo Pačji confit ili Confit od patke.

28.6.2021.
16:15
VOYO logo

Confit od patke ili Pačji confit tradicionalno je francusko jelo (Confit de canard).. Priprema jela Confit od patke je jednostavna, a potrebo vam je smo pola sata kako bi jelo bilo spremno za posluživanje.

Confit od patke - sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 pačja bataka sa zabatkom
  • 50 dkg guščje masti
  • timijan
  • sol i papar
  • 4 češnja češnjak

Config od patke - priprema:

Najprije pačje batke i zabatke stavite pći u tavicu, neka budu hrskavi. Za to vrijeme skuhajte krumpir u kori, ogulite ga i narežite na kolutove. Krumipr začinite sa soli i prepržite na masti na kojoj ste prethodno pekli batke sa zabatcima. Kada je meso pečeno, krumpir prepečeni Confit od patke je gotov i spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo