Čokoladni cheesecake u čaši se priprema bez pečenja što ga čini još boljom opcijom za pripremu deserta.
Sastojci za čokoladni cheesecake u čaši:
- Paket petit keksa
- 250 g krem sira, omekšanog
- 80 ml sirupa od vanilije
- 300 ml vrhnja za šlag
- 100 g tamne čokolade, otopljene
Stavite kekse u blender i obradite dok se fino ne zgnječe jer upravo ovo je podloga za čokoladni cheesecake u čaši. Žlicom ravnomjerno rasporedite u čaše za posluživanje i stražnjom stranom žlice čvrsto pritisnite na dno posude.
Mikserom umutite krem sir, sirup od vanilije i pola vrhnja u zdjeli dok ne postane glatko. Postupno dodajte čokoladu, miksajući dok se ne sjedini. Ravnomjerno žlicom rasporedite po podlozi od keksa. Stavite u hladnjak na 30 min da se stegne.
Čistim električnim mikserom umutite preostalu kremu u zdjeli dok se ne stvore mekani vrhovi. Žlicom prelijte čokoladnu smjesu po čokoladnom cheesecakeu u čaši. Čokoladni cheesecake u čaši je završen i spreman za poslužiti.