Čokoladni biskvit / Kako napraviti savršeni i sočni čokoladni biskvit?

Image

Pitate se kako napraviti savršeni čokoladni biskvit? Donosimo recept kako napraviti savršen čokoladni biskvit.

28.10.2021.
13:28
VOYO logo

Biskvit s čokoladom je ukusna varijanta tradicionalne biskvit torta. Možete ga pripremiti kao podlogu za čokoladne kolače i druge slastice za koje je potrebno da u receptu koriste čokoladni biskvit. Ovaj čokoladni biskvit možemo nazvati i savršeni čokoladni biskvit. Priprema se brzo, a rezultat je sočan i vrlo ukusan biskvit.

Da biste čokoladni biskvit pripremili tako da bude visok i mekan, morat ćete naučiti nekoliko malih trikova za izvrstan rezultat deserta. Evo recepta koji treba slijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za čokoladni biskvit:

  • 10 jaja
  • 16 žlica šećera
  • 2 dcl ulja
  • 2 dcl tople vode
  • 2 vanilin šećera
  • 8 žlica oštrog brašna
  • 4 žlice glatkog brašna
  • 4 žlice kakaa
  • 2 praška za pecivo
  • 1 žlica ruma ili ekstrakta od vanilije

Priprema čokoladnog biskvita:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg. Žumanjke umutite sa šećerom. Dodajte ulje, vodu, vanilin šećer, oštro i glatko brašno, kakao i na kraju prašak za pecivo. Da bi dobili sočnost biskvita, dodajte rum ili ekstrakt vanilije i na kraju ručno umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva otprilike 30 minuta. Tako ispečen čokoladni biskvit ostavite da se potpuno ohladi. Ohlađen biskvit režite na debljine koje vam odgovaraju. Od ovih mjera možete dobiti 6 kora pa si rasporedite. Dobar vam tek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo