Čokoladni biskvit /

Kako napraviti savršeni i sočni čokoladni biskvit?

Image

Pitate se kako napraviti savršeni čokoladni biskvit? Donosimo recept kako napraviti savršen čokoladni biskvit.

28.10.2021.
13:28
VOYO logo

Biskvit s čokoladom je ukusna varijanta tradicionalne biskvit torta. Možete ga pripremiti kao podlogu za čokoladne kolače i druge slastice za koje je potrebno da u receptu koriste čokoladni biskvit. Ovaj čokoladni biskvit možemo nazvati i savršeni čokoladni biskvit. Priprema se brzo, a rezultat je sočan i vrlo ukusan biskvit.

Da biste čokoladni biskvit pripremili tako da bude visok i mekan, morat ćete naučiti nekoliko malih trikova za izvrstan rezultat deserta. Evo recepta koji treba slijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za čokoladni biskvit:

  • 10 jaja
  • 16 žlica šećera
  • 2 dcl ulja
  • 2 dcl tople vode
  • 2 vanilin šećera
  • 8 žlica oštrog brašna
  • 4 žlice glatkog brašna
  • 4 žlice kakaa
  • 2 praška za pecivo
  • 1 žlica ruma ili ekstrakta od vanilije

Priprema čokoladnog biskvita:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg. Žumanjke umutite sa šećerom. Dodajte ulje, vodu, vanilin šećer, oštro i glatko brašno, kakao i na kraju prašak za pecivo. Da bi dobili sočnost biskvita, dodajte rum ili ekstrakt vanilije i na kraju ručno umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva otprilike 30 minuta. Tako ispečen čokoladni biskvit ostavite da se potpuno ohladi. Ohlađen biskvit režite na debljine koje vam odgovaraju. Od ovih mjera možete dobiti 6 kora pa si rasporedite. Dobar vam tek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo