Čokoladni desert / Čokoladna torta s borovnicama - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Čokoladna torta s borovnicama odličan je čokoladno-voćni desert koji ćete obožavati. Pratite recept i pripremite ukusnu čokoladnu tortu s borovnicama.

8.11.2022.
13:05
Pixabay
VOYO logo

Borovnice i čokolada uvijek su bili dobra kombinacija. Pripremite ovu čokoladnu tortu s borovnicama još danas.

Čokoladna torta s borovnicama sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 225 grama brašna
  • 200 grama šećera
  • 40 grama kakaa u prahu plus 1 žlica za premazivanje borovnica
  • žličica sode bikarbone
  • pola žličice soli
  • 80 ml biljnog ulja
  • žličica ekstrakta vanilije
  • žličica bijelog octa
  • 250 ml vode sobne temperature
  • 150 grama smrznutih borovnica

Za glazuru:

  • 175 grama čokoladnih komadića
  • 2 žlice kokosovog ulja

Upute za pripremu čokoladne torte s borovnicama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Podmažite kalup za kruh tankim slojem ili poprskajte biljnim uljem, a zatim ga obložite papirom za pečenje. Staviti na stranu.

U zdjeli samostojećeg miksera pjenjačom pomiješajte sve suhe sastojke. Umutite zajedno da se dobro sjedini. Zatim dodajte u smjesu 1/3 šalice biljnog ulja, bijeli ocat, 1 šalica vode i ekstrakt vanilije. Pomoću nastavka s lopaticom samostojećeg miksera pomiješajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte svoju 1 šalicu smrznutih borovnica s 1 žlicom sačuvanog kakaa u prahu dok se dobro ne prekrije. Nježno umiješajte borovnice u tijesto za tortu pomoću gumene lopatice.

Ulijte svoje tijesto u pripremljeni kalup za kruh. Zagladite vrh gumenom lopaticom. Pecite kolač na srednjoj rešetki u pećnici 55 - 60 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista. Kada je čokoladna torta sa borovnicama spremna, ostavite ju da se hladi 5 minuta u kalupu za kruh dok ga ne prebacite na rešetku za hlađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se čokoladna torta s borovnicama potpuno ohladi, pripremite glazuru. Otopite 1 šalicu čokoladnih komadića i 2 žlice kokosovog ulja u parnom kotlu i nakon što se otope i postanu glatke, prelijte glazuru preko kalupa za kruh. Po želji vrh čokoladne torte s borovnicama ukrasite svježim borovnicama.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo