Kuharica /

Kratki vodič i savjeti za pravilno čišćenje svježih vrganja

Image
Foto: Pixabay

Jeste li ikada vidjeli kako izgleda pravilno čišćenje vrganja? Svake gljive treba znati pravilno očistiti kako bi bile sigurne za konzumaciju, stoga naučite kako izgleda čišćenje svježih vrganja već sad.

8.12.2022.
11:30
Pixabay
VOYO logo

Vrganj, poznat i kao majstor gljiva, vjerojatno je najpoželjnija od svih šumskih gljiva. Plemenite gljive posebno su dobre svježe pržene na maslacu, ali se mogu konzervirati i sušenjem i zamrzavanjem. Ako želite jesti vrganje, morate ih sami potražiti u šumi ili ako imate sreće, možete kupiti zdjelicu svježih primjeraka u supermarketu. Svakako je važno pravilno čišćenje vrganja.

Pravilno čišćenje i priprema vrlo su važni, posebno prije obrade i pripreme vrganja prvo ih treba očistiti. Da biste to učinili, prvo ih pažljivo operite pod tekućom vodom. Najbolje je koristiti ruke, a ne četku za povrće jer ćete tako gljivu previše oštetiti. Bitno je ne previše oštetiti gljive tijekom čišćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim odrežite drveni kraj. Nema osobito dobar okus, a i neugodno ga je žvakati. Ako koristite jako velike vrganje, iz predostrožnosti trebate ukloniti i spužvasto tkivo ispod glave gljive jer se u njemu mogu nakupiti bube i prljavština. Ovdje je kratko objašnjen jedan od jednostavnijih načina čišćenja svježih vrganja. Od sada ste sigurni u svoj način čišćenja svježih vrganja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo