Jednostavan i ukusan recept za chiffon biskvit
Za razliku od drugih vrsta biskvita koji koriste kemijski ili umjetni dizač kao što su soda bikarbona i prašak za pecivo, chiffon biskvit diže se od čvrsto tučenih bjelanjaka, što je puno zdravija i ukusnija alternativa. Sastojci potrebni da se pripremi chiffon biskvit su:
210 grama brašna za kolače
250 grama granuliranog šećera
1 žlica praška za pecivo
¾ žličice soli
7 većih žumanjaka, sobne temperature
180 ml hladne vode
50 ml šalice biljnog ulja
2 žličice ekstrakta vanilije
7 većih bjelanjaka, sobne temperature
Kada pripremate chiffon biskvit, najprije postavite rešetku za pećnicu na najnižu razinu i zagrijte pećnicu na 160°C. U velikoj zdjeli prosijte zajedno brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. U srednjoj zdjeli pomiješajte žumanjke, vodu, ulje i vaniliju dok ne postanu blijeda i pjenasta, oko 30 sekundi. Dodajte smjesu žumanjaka u smjesu brašna, miješajući dok se dobro ne sjedini.
U zdjeli samostojećeg miksera opremljenog nastavkom za pjenjaču, tucite bjelanjke na srednjoj do visokoj brzini dok se ne stvore čvrsti vrhovi, oko 6 minuta. Umiješajte jednu četvrtinu bjelanjaka u smjesu od brašna, dok se ne sjedini. Lagano umiješajte preostale bjelanjke. Žlicom stavljajte smjesu za chiffon biskvit u nepodmazan kalup za torte. Lagano prođite nožem za maslac kroz tijesto kako biste oslobodili sve potencijalne zračne džepove. Pecite chiffon biskvit 1 sat ili dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista. Chiffon biskvit već je gotov te ga prelijte željenom glazurom ili šećerom u prahu.
403 Forbidden