Za pripremu jela češki kendli potrebno vam je nešto više od dva sata, priprema je malo zahtjevnija, ali se isplati jer na kraju ćete uživati u izvrsnom jelu.
Češki knedli - sastojci:
- 50 dkg brašna
- vrećica suhog kvasca
- 1,5 dcl vode
- žličica soli
- jaje
- pola žličice šećera
- 2,5 dcl umaka za pečenje
Češki knedli - priprema:
U posudu s malkom vodom odajte kvasac i šećer, pomiješajte i ostavite neka odstoji.
U drugu posudu stavite brašno, sol te dodajte pjenicu od kvasca i šećera te umućeno jaje. Promiješajte sve zajedno i izradite rukama glatko tijesto.
Nakon što napravite glatku smjesu koja se više ne lijepi za ruke, premijetite tijesto u posudu i ostavite neka se diže.
Kada se tijesto udvostruči stavite na dasku i režite na jednake dijelove kao da režete kriške kruha. Stavite tijesto kuhati u posudu s vrelom vodom koju ste posolili. Knedli su gotovo kada se podignu na površinu vode. Češki knedli su gotovo i spremni za posluživanje. Poslužiti ih možete s umakom za pečenje.