Češka kuhinja /

Recept za jelo - češki knedli

Image

Češki knedli poznato je češko jelo, koje možete i sami pripremiti. Donosimo vam recept za pripremu čeških knedli.

29.6.2021.
12:00
VOYO logo

Za pripremu jela češki kendli potrebno vam je nešto više od dva sata, priprema je malo zahtjevnija, ali se isplati jer na kraju ćete uživati u izvrsnom jelu.

Češki knedli - sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg brašna
  • vrećica suhog kvasca
  • 1,5 dcl vode
  • žličica soli
  • jaje
  • pola žličice šećera
  • 2,5 dcl umaka za pečenje

Češki knedli - priprema:

U posudu s malkom vodom odajte kvasac i šećer, pomiješajte i ostavite neka odstoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugu posudu stavite brašno, sol te dodajte pjenicu od kvasca i šećera te umućeno jaje. Promiješajte sve zajedno i izradite rukama glatko tijesto.

Nakon što napravite glatku smjesu koja se više ne lijepi za ruke, premijetite tijesto u posudu i ostavite neka se diže.

Kada se tijesto udvostruči stavite na dasku i režite na jednake dijelove kao da režete kriške kruha. Stavite tijesto kuhati u posudu s vrelom vodom koju ste posolili. Knedli su gotovo kada se podignu na površinu vode. Češki knedli su gotovo i spremni za posluživanje. Poslužiti ih možete s umakom za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo