Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Češka kuhinja /

Recept za jelo - češki knedli

Češki knedli poznato je češko jelo, koje možete i sami pripremiti. Donosimo vam recept za pripremu čeških knedli.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Za pripremu jela češki kendli potrebno vam je nešto više od dva sata, priprema je malo zahtjevnija, ali se isplati jer na kraju ćete uživati u izvrsnom jelu.

Češki knedli - sastojci:

50 dkg brašna

vrećica suhog kvasca

1,5 dcl vode

žličica soli

jaje

pola žličice šećera

2,5 dcl umaka za pečenje

Češki knedli - priprema:

U posudu s malkom vodom odajte kvasac i šećer, pomiješajte i ostavite neka odstoji.

U drugu posudu stavite brašno, sol te dodajte pjenicu od kvasca i šećera te umućeno jaje. Promiješajte sve zajedno i izradite rukama glatko tijesto.

Nakon što napravite glatku smjesu koja se više ne lijepi za ruke, premijetite tijesto u posudu i ostavite neka se diže.

Kada se tijesto udvostruči stavite na dasku i režite na jednake dijelove kao da režete kriške kruha. Stavite tijesto kuhati u posudu s vrelom vodom koju ste posolili. Knedli su gotovo kada se podignu na površinu vode. Češki knedli su gotovo i spremni za posluživanje. Poslužiti ih možete s umakom za pečenje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike