Kulinarstvo /

Što je carpaccio od tikvica? Kako se priprema carpaccio od tikvica?

Image
Foto: Pixabay

Tikvice su sočne i ukusne kada se narežu na tanke ploške i preliju maslinovim uljem, što također čini savršeni carpaccio. Saznajte što je carpaccio od tikvica te kako se priprema.

17.11.2022.
9:18
Pixabay
VOYO logo

Carpaccio je tradicionalno talijansko predjelo koje se sastoji od sirove govedine narezane na tanke ploške, prelivene maslinovim uljem i limunovim sokom. Međutim, u suvremenoj kuhinji carpaccio se može odnositi na bilo koji tanko narezani sastojak, poput tikvica.

Sastojci potrebni da se pripremi carpaccio od tikvica su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 450 grama tikvica, narezanih na tanke ploške
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica svježeg soka od 1 limuna
  • Sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu
  • 30 grama naribanog parmezana
  • 1/2 šalice sjeckanih oraha
  • 3 žlice sitno narezanih listova svježeg bosiljka

Kako biste pripremili carpaccio od tikvica, najprije pokapajte kriške tikvica ekstra djevičanskim maslinovim uljem i limunovim sokom te začinite solju i paprom po želji. Rasporedite carpaccio od tikvica na četiri tanjura u koncentrične krugove koji se preklapaju. Po vrhu pospite parmezan, orahe i bosiljak. Carpaccio od tikvica već je gotov te je spreman za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo