Carpaccio je tradicionalno talijansko predjelo koje se sastoji od sirove govedine narezane na tanke ploške, prelivene maslinovim uljem i limunovim sokom. Međutim, u suvremenoj kuhinji carpaccio se može odnositi na bilo koji tanko narezani sastojak, poput tikvica.
Sastojci potrebni da se pripremi carpaccio od tikvica su:
- 450 grama tikvica, narezanih na tanke ploške
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica svježeg soka od 1 limuna
- Sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu
- 30 grama naribanog parmezana
- 1/2 šalice sjeckanih oraha
- 3 žlice sitno narezanih listova svježeg bosiljka
Kako biste pripremili carpaccio od tikvica, najprije pokapajte kriške tikvica ekstra djevičanskim maslinovim uljem i limunovim sokom te začinite solju i paprom po želji. Rasporedite carpaccio od tikvica na četiri tanjura u koncentrične krugove koji se preklapaju. Po vrhu pospite parmezan, orahe i bosiljak. Carpaccio od tikvica već je gotov te je spreman za posluživanje. Dobar tek!