Naši čajot recepti započinju sa ukusnim čajotom sa crvenom paprikom i đumbirom. Sastojci potrebni za ovo slasno jelo su maslac, čajot, šećer, češnjak, izmrvljena crvena paprika, svježi đumbir te sol i papar. Najprije zagrijte veliku tavu na umjerenoj vatri, otopite maslac u vrućoj tavi, pa u maslac umiješajte čajot, šećer, češnjak, mrvice crvene paprike i đumbir. Pecite, često miješajući, dok čajot ne omekšaju, oko 15 minuta. Zatim začinite solju i crnim paprom i vaš ukusan čajot recept spreman je za posluživanje.
Naša lista sa čajot receptima nastavlja se sa ukusnom juhom od čajota. Za ovaj čajot recept potrebne su vam 2 kockice pilećeg bujona, 2 šalice vruće vode, neslani maslac, luk, češnjak, mrvice crvene paprike, 2 čajota, nasjeckani cilantar, sol i crni papar. Najprije otopite bujon u vrućoj vodi. Zatim otopite maslac u velikom loncu na umjerenoj vatri. Na maslacu skuhajte i miješajte luk, češnjak i crvenu papriku dok luk ne omekša. Dodajte čajot, 2 žlice cilantra, sol i papar te neprestano miješajte 5 minuta. Umiješajte mješavinu bujona i 1 žlicu cilantra te pokrijte. Kuhajte oko 20 minuta. Nakon 20 minuta smjesu izlijte u blender i miješajte dok ne postane glatka. Ulijte u zdjele i ukrasite grančicom cilantra za posluživanje.
Ovi ukusni čajot recepti savršeni su ukoliko volite isprobavati novo ukusno povrće.