Čajot recepti / Kako pripremiti čajot? Ukusna jela s čajotom koja morate probati

Image

Čajot je jestiva biljka iz obitelji tikvica. Čajot je prvi put uzgajan kod Meksika i Hondurasa. Ovi čajot recepti vrijedni su vašeg truda da bi okusili punu aromu ove izvrsne biljke.

2.10.2021.
9:06
VOYO logo

Naši čajot recepti započinju sa ukusnim čajotom sa crvenom paprikom i đumbirom. Sastojci potrebni za ovo slasno jelo su maslac, čajot, šećer, češnjak, izmrvljena crvena paprika, svježi đumbir te sol i papar. Najprije zagrijte veliku tavu na umjerenoj vatri, otopite maslac u vrućoj tavi, pa u maslac umiješajte čajot, šećer, češnjak, mrvice crvene paprike i đumbir. Pecite, često miješajući, dok čajot ne omekšaju, oko 15 minuta. Zatim začinite solju i crnim paprom i vaš ukusan čajot recept spreman je za posluživanje.

Naša lista sa čajot receptima nastavlja se sa ukusnom juhom od čajota. Za ovaj čajot recept potrebne su vam 2 kockice pilećeg bujona, 2 šalice vruće vode, neslani maslac, luk, češnjak, mrvice crvene paprike, 2 čajota, nasjeckani cilantar, sol i crni papar. Najprije otopite bujon u vrućoj vodi. Zatim otopite maslac u velikom loncu na umjerenoj vatri. Na maslacu skuhajte i miješajte luk, češnjak i crvenu papriku dok luk ne omekša. Dodajte čajot, 2 žlice cilantra, sol i papar te neprestano miješajte 5 minuta. Umiješajte mješavinu bujona i 1 žlicu cilantra te pokrijte. Kuhajte oko 20 minuta. Nakon 20 minuta smjesu izlijte u blender i miješajte dok ne postane glatka. Ulijte u zdjele i ukrasite grančicom cilantra za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovi ukusni čajot recepti savršeni su ukoliko volite isprobavati novo ukusno povrće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo