Biljni čaj /

Čaj od komorača, anisa i kima - priprema i dobrobiti

Image
Foto: Pixabay

Čaj od komorača, anisa i kima ima brojne dobrobiti za organizam. Donosimo kako se priprema čaj od komorača, anisa i kima i kako se pije.

1.1.2023.
13:54
Pixabay
VOYO logo

Čaj od komorača, anisa i kima poznat je po svojim dobrobitima, a osobito se ističe njegovo djelovanje na probavne tegobe. Poznat je po tome da ublažava grčeve u trbuhu i riješava problem s nadutosti. Osim toga često se korisiti i za ublažanje respiratornih problema.

Čaj od komorača, anisa i kima vrlo jednostavno i brzo se priprema, a može se piti nezaslađen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu čaja od komorača, anisa i kima potrebni su sljedeći sastojci:

  • 2 dcl kipuće vode
  • vrećica ili žličica čaja od komorača, anisa i kima

Stavite kuhati 2 dcl vode i kada voda zakuha prelijte preko čaja. Nakon toga kuhajte još 10-ak minuta na vrlo laganoj vatri. Nakon 10-ak minuta stavite čaj neka stoji barem još 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek nakon toga izvadite vrećicu čaja ili procijedite čaj. I ako je potrebno zasladite prema želji najbolje s medom. Čaj od komorača, anisa i kima je gotov i spreman za konzumaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo