Biljni čajevi /

Kako se priprema čaj od kardamoma? Zašto je dobar čaj od kardamoma?

Image
Foto: Pixabay

Bilo da se radi o crnom čaju, čaju od limuna i đumbira ili čaju od mlijeka za šećerom – čaj svi volimo. Mnogi od nas dodaju kardamom kako bi poboljšali njegov okus.

18.6.2022.
14:35
Pixabay
VOYO logo

Čaj od kardamoma priprema se kuhanjem zdrobljenih sjemenki kardamoma u vodi, ponekad zajedno s listovima čaja. Ove sjemenke otpuštaju svoje bioaktivne sastojke u vodu, što ovoj infuziji daje visoku terapeutsku vrijednost. Čaj sadrži esencijalne fenolne kiseline i sterole koji imaju snažna antioksidativna svojstva.

Ostali biološki metaboliti kardamoma uključuju pinen, sabinen, limonen, cineol, linalool, terpinolen i mircen, koji imaju antikancerogeno, protuupalno, antiproliferativno, antidijabetičko, antimikrobno, antihipertenzivno i diuretičko djelovanje na vaše tijelo. Pijenje čaj od kardamoma pomaže u potpunoj probavi i asimilaciji unesene hrane. Sprječava probavne smetnje i nadutost nakon obilnog obroka stimulirajući lučenje želučane kiseline. Također, čaj od kardamoma je bogat antioksidansima poput pinena, linalola, limonena i drugih fenolnih spojeva koji mogu smanjiti slobodne radikale koji uzrokuju hipertenziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čaj od kardamoma može liječiti upalu grla i suhi kašalj te očistiti prekomjernu sluz nastalu zbog mikrobnih infekcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo