Butter Chicken - piletina s maslacem na indijski način pripremite kao glavno jelo, dovoljno vam je nešto manje od pola sata i možete ga poslužiti. Recept za pripremu jela Butter Chicken - piletine s maslacem na indijski način je jednostavan.
Butter Chicken - piletina s maslacem na indijski način - sastojci:
- 2 filea pilećih prsa
- glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- žlica koncentrata rajčice
- 5 dkg maslaca
- četvrtina žličice cimeta
- 22 dkg pelata rajčice
- žličica čili papričice u prahu
- polažličice kurkume
- 2 badema
- jogurt
- pola vezice korijandera
- maslinovo ulje
- sol i papar
Butter Chicken - piletina s maslacem na indijski način - priprema:
Zagrijete maslinovo ulje na tavi i dodajte nrezanu piletinu na trake, koju morate posoliti i pržiti na srednje jakoj vatri. Nakon nekoliko minuta piletinu izvadite i na tu masnoću dodajte luk, češnjak, đumbir i sve zajedno pržite nekoliko minuta uz stalno miješanje.
Dodajte koncentrat rajčice, maslac, čili, cimet, sjeckane bademe, kurkumu, pelate rajčice i sve zajedno još pirajajte na jakoj vatri... Na kraju vratite piletinu, sve promiješajte. Dodajte jogurt, promiješajte i jelo Butter Chicken je spremno za posluživanje.
Butter Chicken - piletina s maslacem na indijski način samo je jedan od recepata kako možete pripremiti piletinu.