Jela od bundeve /

Kako se priprema bundeva turkinja?

Bundeva turkinja poznat je zimski specijalitet naših baka. Kako se priprema bundeva turkinja?

23.7.2022.
13:56
VOYO logo

Bundeva turkinja stari je specijalitet čiji se miris često širio iz kuhinja naših baka. Osim za pečenje, bundeva turkinja često se koristila i za pripremu pekmeza. No, ako želite znati kako pripremiti ovaj specijalitet nastavite čitati.

Bundeva turkinja je zapravo bundeva pečena u pećnici. Da bi se bundeva turkinja ispekla, prvo se treba očistiti od koštica. Zatim se nareže na željene komade i posloži se na lim za pečenje. Tako pripremljena bundeva turkinja stavlja se u pećnicu na 180 stupnjeva i peče se 10 – 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bundeva turkinja ima mnoge blagodati za vaše zdravlje. Povoljna je za smetnje mokraćnog kanala, regulaciju probave, a također je bogata beta karotenom. Beta karoten u tijelu prelazi u vitamin A koji ima veliku ulogu u imunološkom sustavu čovjeka. Razlog tome je što je on antioksidans koji održava normalnu funkciju organizma i čuva ga od kroničnih bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo