Ideja i recept za brzo i fino varivo koje će vas oduševiti
Razno svježe povrće i rajčice dodaju boju i okus ovom brzom i finom pilećem varivu. Asortiman povrća čini varivo hranjivim i zasitnim. Budući da se za brzo i fino varivo koristi izrezana piletina ili pileći batak, izvrstan je izbor za kuhare koji paze na proračun.
Sastojci potrebni da se pripremi brzo i fino varivo su:
1,5 kilograma piletine
3 srednja krumpira, oguljena i narezana na kockice
2 mrkve, narezane na kolutiće
1 manja tikvica, očišćena od sjemenki i narezana na kockice
1 crvena paprika, narezana na ploške
2 srednje glavice luka, narezane na ploške
2 rebra celera, dijagonalno narezana na ploške
Sol i papar po ukusu
450 ml pasirane rajčice
2 češnja češnjaka, mljevena
180 ml pilećeg temeljca
2 lista lovora
1 žličica sušenog kopra
Pola žličice suhe majčine dušice
Kako biste pripremili ovo brzo i fino varivo najprije obrišite piletinu papirnatim ručnicima da upijete dodatnu tekućinu. Zagrijte pećnicu na 175°C. Stavite piletinu, krumpir, mrkvu, tikvice, papriku, luk i celer u lonac za pećnicu te pospite solju i paprom. Dodajte pasiranu rajčicu i sve zajedno pomiješajte. Pilećem temeljcu dodajte češnjak i prelijte sastojke u loncu. Dodajte lovor i pospite koprom i timijanom. Čvrsto pokrijte lonac i pecite 2 sata, miješajući nakon 1 sata. Izvadite brzo i fino varivo iz pećnice, bacite lovorov list i poslužite. Dobar tek!
403 Forbidden