Postoji nekoliko različitih recepata za brzo dizano tijesto, a evo jednog jednostavnog recepta koji će vam omogućiti da brzo uživate u finom dizanom tijestu.
Sastojci:
- 500 g glatkog brašna
- 1 žličica suhog kvasca ili 25 g svježeg kvasca)
- 1 žličica soli
- 1 žličica šećera
- 300 ml tople vode
- 3 žlice ulja
Kako biste pripremili brzo i fino dizano tijesto u zdjeli pomiješajte glatko brašno, suhi kvasac, sol i šećer. Dodajte toplu vodu i maslinovo ulje u suhe sastojke.
Miješajte sastojke pomoću žlice ili miksera s nastavcima za tijesto dok se svi sastojci dobro ne sjedine i formiraju mekano tijesto. Tijesto bi trebalo biti malo ljepljivo, ali se ne bi smjelo lako razlijevati.
Prekrijte zdjelu s tijestom krpom ili prozirnom folijom i ostavite tijesto na toplom mjestu da se diže oko 30-60 minuta, ili dok se volumen tijesta ne udvostruči.
Brzo i fino dizano tijesto možete upotrijebiti za pripremu kruha, peciva, pizze ili drugih pečenih proizvoda prema vašim željama.