Kuharica /

Brzo i fino dizano tijesto - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Brzo i fino dizano tijesto je odličan izbor kada želite pripremiti svježi kruh, peciva ili pizzu bez puno čekanja. Saznajte kako se priprema brzo i fino dizano tijesto.

4.8.2023.
11:15
Pixabay
VOYO logo

Postoji nekoliko različitih recepata za brzo dizano tijesto, a evo jednog jednostavnog recepta koji će vam omogućiti da brzo uživate u finom dizanom tijestu.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g glatkog brašna
  • 1 žličica suhog kvasca ili 25 g svježeg kvasca)
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • 300 ml tople vode
  • 3 žlice ulja

Kako biste pripremili brzo i fino dizano tijesto u zdjeli pomiješajte glatko brašno, suhi kvasac, sol i šećer. Dodajte toplu vodu i maslinovo ulje u suhe sastojke.

Miješajte sastojke pomoću žlice ili miksera s nastavcima za tijesto dok se svi sastojci dobro ne sjedine i formiraju mekano tijesto. Tijesto bi trebalo biti malo ljepljivo, ali se ne bi smjelo lako razlijevati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prekrijte zdjelu s tijestom krpom ili prozirnom folijom i ostavite tijesto na toplom mjestu da se diže oko 30-60 minuta, ili dok se volumen tijesta ne udvostruči.

Brzo i fino dizano tijesto možete upotrijebiti za pripremu kruha, peciva, pizze ili drugih pečenih proizvoda prema vašim željama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo