Ovaj jednostavan recept za pastrvu s limunom i smeđim maslacem doista ističe prirodnu dobrotu ribe. Ovaj klasični recept za pastrve jednostavan je za svladati i brz za napraviti. Kako napraviti ovaj brzi ručak petkom?
Sastojci za brzi ručak petkom:
- 6 žlica maslaca
- 2 soka od limuna
- 4 fileta pastrve bez kostiju
- sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
- po želji: 1 žlica nasjeckanog peršina
Brzi ručak petkom – priprema:
U malom loncu rastopite maslac na srednje jakoj vatri i kuhajte dok ne dobije svijetlosmeđu boju.
Ugasite vatru, ostavite da se ohladi oko 5 minuta i pažljivo umiješajte sok od limuna. Stavite filete pastrve na pleh, mesom prema gore i premažite žličicom limun smeđeg maslaca na svaki file. Začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom po ukusu. Pecite oko 5 minuta ili dok ne bude gotovo. Dodajte peršin u umak i dobro umutite.
Filete pastrve poslužite odmah, prelivene umakom od maslaca. Brzi ručak petkom gotov je u svega 20 minuta.