Kuharica /

Ideje i recept za brzi ručak petkom

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti brzi ručak petkom? Brz ručak na kraju radnog tjedna je sve što vam treba. Započnite vikend ovim jednostavnim i ukusnim jelom.

28.9.2022.
11:17
Pixabay
VOYO logo

Ovaj jednostavan recept za pastrvu s limunom i smeđim maslacem doista ističe prirodnu dobrotu ribe. Ovaj klasični recept za pastrve jednostavan je za svladati i brz za napraviti. Kako napraviti ovaj brzi ručak petkom?

Sastojci za brzi ručak petkom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 žlica maslaca
  • 2 soka od limuna
  • 4 fileta pastrve bez kostiju
  • sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
  • po želji: 1 žlica nasjeckanog peršina

Brzi ručak petkom – priprema:

U malom loncu rastopite maslac na srednje jakoj vatri i kuhajte dok ne dobije svijetlosmeđu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugasite vatru, ostavite da se ohladi oko 5 minuta i pažljivo umiješajte sok od limuna. Stavite filete pastrve na pleh, mesom prema gore i premažite žličicom limun smeđeg maslaca na svaki file. Začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom po ukusu. Pecite oko 5 minuta ili dok ne bude gotovo. Dodajte peršin u umak i dobro umutite.

Filete pastrve poslužite odmah, prelivene umakom od maslaca. Brzi ručak petkom gotov je u svega 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo