Brza pita od višanja oduševit će sve ljubitelje voćnih pita. Kako se brzo i jednostavno radi pita od višanja?
Sastojci za brzu pitu od višanja
- gotove kore za pitu
- 2 staklenke kompota od višanja
- žličica šećera
- ulje
Priprema brze pite od višanja:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celizijusa. Uzmite kore i stavite po dvije na mokru krpu. Pokapajte s uljem i složite ocijeđene višnje. Posipajte šećer preko višanja. Zarolajte koru i stavite u lim za pečenje.
Tako ponovljajte sa svim korama i dok ne potrošite nadjev. Na kraju prelijte preko kora malo ulja i stavite peći. Pecite oko 40 minuta, odnosno dok se kore lijepo zažare.
Brza pita ili štrudla od višanja je gotova i spremna je za posluživanje.
Žlicom stavljajte nadjev za pitu u tanjur obložen korom. Odozgo staviti drugu koru. Premažite gornju koru mlijekom, pospite šećerom. Izbodite tijesto na nekoliko mjesta na gornjoj kori.