Ako ste u potrazi za brzim čokoladnim desertom tada morate probati brzu mousse tortu. Za ovu tortu potrebno je napraviti kore i mousse kremu. Pratite provjereni recept i napravite brzu mousse tortu.
Brza mousse torta sastojci za kore:
- 1 šalica brašna
- 1/3 šalice šećera
- 1/4 šalice kakaa u prahu
- 1/2 šalice maslaca, narezanog na kockice
- jaje
Brza mousse torta sastojci za mousse:
- šalica tamne čokolade, narezane na komadiće
- 2 šalice slatkog vrhnja
- 4 jaja, odvojeni žumanjci od bjelanjaka
- 1/2 šalice šećera
Zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite lim za pečenje. Pomiješajte brašno, šećer i kakao u prahu. Dodajte kockice maslaca i jaje te miješajte dok smjesa ne postane glatka. Ulijte smjesu u kalup za tortu i pecite u zagrijanoj pećnici 10 minuta. Izvadite koru iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi.
Na pari otopite tamnu čokoladu, maknite sa vatre i ostavite da se ohladi. Umutite slatko vrhnje u zasebnoj posudi.
U drugoj posudi umutite bjelanjke u čvrsti snijeg i postupno dodajte šećer dok ne dobijete čvrsti snijeg. Umutite žumanjke u čvrstu kremastu smjesu, a zatim postepeno umiješajte otopljenu tamnu čokoladu.
Dodajte umućeno slatko vrhnje u smjesu od čokolade i lagano miješajte dok se sve ne sjedini. Zatim, postupno umiješajte bjelanjke u smjesu od čokolade, lagano i nježno miješajući sve dok se sve ne sjedini. Ulijte smjesu od čokoladnog moussa preko kore od čokolade i poravnajte vrh.