Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Voćna torta /

Brza limun torta - recept i priprema

Osvježavajući i ukusan desert koji će vas oduševiti svojim okusom i jednostavnošću pripreme. Isprobajte recept za brzu limun tortu i uživajte u neodoljivoj svježini koju pruža.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Zaželjeli ste se osvježavajućeg deserta? Brza limun torta savršen je odabir. Priprema je jednostavna, torta je gotova za samo sat vremena.

Brza limun torta sastojci:

200 g petit keksa

100 g maslaca

400 g krem sira

250 ml slatko vrhnje

200 g šećera u prahu

2 cijela limuna

1 žličica vanilin ekstrakta

Prstohvat soli

Brza limun torta priprema:

Prvo je potrebno pripremiti bazu za tortu. Petit kekse usitnite u sitne komadiće. Rastopite maslac i pomiješajte ga s usitnjenim keksima i promiješajte dok ne dobijete jednu homogenu smjesu usitnjenih petit keksa i maslaca.

Smjesu od keksa i maslaca utisnite u dno kalupa za tortu. Stavite kalup u hladnjak dok pripremate kremu.

U zdjelu za miješanje izmiksajte krem sir sa šećerom u prahu, dok ne dobijete glatku smjesu. Naribajte limunovu koricu i iscijedite sok od limuna, dodajte vanilin ekstrakt i prstohvat soli te sve dobro izmiksajte. Postupno dodajte slatko vrhnje i nastavite miksati dok se svi sastojci dobro ne sjedine.

Kremu izlijte u pripremljeni kalup s keksima, te ju ravnomjerno rasporedite po cijeloj površini. Poravnajte površinu kreme i ostavite tortu u hladnjaku najmanje 2 sata, po mogućnosti preko noći da se što bolje stegne.

Brza limun torta je gotova i spremna za posluživanje tek kada se dobro ohladi.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike