Voćna torta /

Brza limun torta - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Osvježavajući i ukusan desert koji će vas oduševiti svojim okusom i jednostavnošću pripreme. Isprobajte recept za brzu limun tortu i uživajte u neodoljivoj svježini koju pruža.

20.3.2023.
12:15
Pixabay
VOYO logo

Zaželjeli ste se osvježavajućeg deserta? Brza limun torta savršen je odabir. Priprema je jednostavna, torta je gotova za samo sat vremena.

Brza limun torta sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g petit keksa
  • 100 g maslaca
  • 400 g krem sira
  • 250 ml slatko vrhnje
  • 200 g šećera u prahu
  • 2 cijela limuna
  • 1 žličica vanilin ekstrakta
  • Prstohvat soli

Brza limun torta priprema:

Prvo je potrebno pripremiti bazu za tortu. Petit kekse usitnite u sitne komadiće. Rastopite maslac i pomiješajte ga s usitnjenim keksima i promiješajte dok ne dobijete jednu homogenu smjesu usitnjenih petit keksa i maslaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesu od keksa i maslaca utisnite u dno kalupa za tortu. Stavite kalup u hladnjak dok pripremate kremu.

U zdjelu za miješanje izmiksajte krem sir sa šećerom u prahu, dok ne dobijete glatku smjesu. Naribajte limunovu koricu i iscijedite sok od limuna, dodajte vanilin ekstrakt i prstohvat soli te sve dobro izmiksajte. Postupno dodajte slatko vrhnje i nastavite miksati dok se svi sastojci dobro ne sjedine.

Kremu izlijte u pripremljeni kalup s keksima, te ju ravnomjerno rasporedite po cijeloj površini. Poravnajte površinu kreme i ostavite tortu u hladnjaku najmanje 2 sata, po mogućnosti preko noći da se što bolje stegne.

Brza limun torta je gotova i spremna za posluživanje tek kada se dobro ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo