Voćna torta /

Brza limun torta - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Osvježavajući i ukusan desert koji će vas oduševiti svojim okusom i jednostavnošću pripreme. Isprobajte recept za brzu limun tortu i uživajte u neodoljivoj svježini koju pruža.

20.3.2023.
12:15
Pixabay
VOYO logo

Zaželjeli ste se osvježavajućeg deserta? Brza limun torta savršen je odabir. Priprema je jednostavna, torta je gotova za samo sat vremena.

Brza limun torta sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g petit keksa
  • 100 g maslaca
  • 400 g krem sira
  • 250 ml slatko vrhnje
  • 200 g šećera u prahu
  • 2 cijela limuna
  • 1 žličica vanilin ekstrakta
  • Prstohvat soli

Brza limun torta priprema:

Prvo je potrebno pripremiti bazu za tortu. Petit kekse usitnite u sitne komadiće. Rastopite maslac i pomiješajte ga s usitnjenim keksima i promiješajte dok ne dobijete jednu homogenu smjesu usitnjenih petit keksa i maslaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesu od keksa i maslaca utisnite u dno kalupa za tortu. Stavite kalup u hladnjak dok pripremate kremu.

U zdjelu za miješanje izmiksajte krem sir sa šećerom u prahu, dok ne dobijete glatku smjesu. Naribajte limunovu koricu i iscijedite sok od limuna, dodajte vanilin ekstrakt i prstohvat soli te sve dobro izmiksajte. Postupno dodajte slatko vrhnje i nastavite miksati dok se svi sastojci dobro ne sjedine.

Kremu izlijte u pripremljeni kalup s keksima, te ju ravnomjerno rasporedite po cijeloj površini. Poravnajte površinu kreme i ostavite tortu u hladnjaku najmanje 2 sata, po mogućnosti preko noći da se što bolje stegne.

Brza limun torta je gotova i spremna za posluživanje tek kada se dobro ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo