Zaželjeli ste se osvježavajućeg deserta? Brza limun torta savršen je odabir. Priprema je jednostavna, torta je gotova za samo sat vremena.
Brza limun torta sastojci:
- 200 g petit keksa
- 100 g maslaca
- 400 g krem sira
- 250 ml slatko vrhnje
- 200 g šećera u prahu
- 2 cijela limuna
- 1 žličica vanilin ekstrakta
- Prstohvat soli
Brza limun torta priprema:
Prvo je potrebno pripremiti bazu za tortu. Petit kekse usitnite u sitne komadiće. Rastopite maslac i pomiješajte ga s usitnjenim keksima i promiješajte dok ne dobijete jednu homogenu smjesu usitnjenih petit keksa i maslaca.
Smjesu od keksa i maslaca utisnite u dno kalupa za tortu. Stavite kalup u hladnjak dok pripremate kremu.
U zdjelu za miješanje izmiksajte krem sir sa šećerom u prahu, dok ne dobijete glatku smjesu. Naribajte limunovu koricu i iscijedite sok od limuna, dodajte vanilin ekstrakt i prstohvat soli te sve dobro izmiksajte. Postupno dodajte slatko vrhnje i nastavite miksati dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
Kremu izlijte u pripremljeni kalup s keksima, te ju ravnomjerno rasporedite po cijeloj površini. Poravnajte površinu kreme i ostavite tortu u hladnjaku najmanje 2 sata, po mogućnosti preko noći da se što bolje stegne.
Brza limun torta je gotova i spremna za posluživanje tek kada se dobro ohladi.