Brza limun torta - recept i priprema
Zaželjeli ste se osvježavajućeg deserta? Brza limun torta savršen je odabir. Priprema je jednostavna, torta je gotova za samo sat vremena.
Brza limun torta sastojci:
200 g petit keksa
100 g maslaca
400 g krem sira
250 ml slatko vrhnje
200 g šećera u prahu
2 cijela limuna
1 žličica vanilin ekstrakta
Prstohvat soli
Brza limun torta priprema:
Prvo je potrebno pripremiti bazu za tortu. Petit kekse usitnite u sitne komadiće. Rastopite maslac i pomiješajte ga s usitnjenim keksima i promiješajte dok ne dobijete jednu homogenu smjesu usitnjenih petit keksa i maslaca.
Smjesu od keksa i maslaca utisnite u dno kalupa za tortu. Stavite kalup u hladnjak dok pripremate kremu.
U zdjelu za miješanje izmiksajte krem sir sa šećerom u prahu, dok ne dobijete glatku smjesu. Naribajte limunovu koricu i iscijedite sok od limuna, dodajte vanilin ekstrakt i prstohvat soli te sve dobro izmiksajte. Postupno dodajte slatko vrhnje i nastavite miksati dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
Kremu izlijte u pripremljeni kalup s keksima, te ju ravnomjerno rasporedite po cijeloj površini. Poravnajte površinu kreme i ostavite tortu u hladnjaku najmanje 2 sata, po mogućnosti preko noći da se što bolje stegne.
Brza limun torta je gotova i spremna za posluživanje tek kada se dobro ohladi.