Brancin se može pripremati na različite načine od riblje juhe, na lešo ili u pećnici. Brancin u pećnici samo je jedan od načina pripreme brancina. Kombinacijom s različitim povrćem, ali i voćem kao što je limun brancin u pećnici postat će idealni zdravi ručak. Pripremite brancin u pećnici zajedno s mladim krumpirom i mini rajčicama te uživajte u ukusnom glavnom obroku.
Brancin u pećnici s mladim krumpirom i mini rajčicama:
- brancin
- 1 dcl bijelog vina za podlijevanje
- komorač
- cijeli češnjak
- 1/2 kg mladog krumpira
- maslinovo ulje
- 5 mini rajčica
- ružmarin
- sol i papar
Upute za pripremu brancina s mladim krumpirom i mini rajčicama u pećnici:
Mladi krumpir oprati i narezati na ploške. Zatim dodati narezani komorač, nagnječene češnjeve češnjaka i nekoliko grančica ružmarina te sve zajedno preliti maslinovim uljem i s malo bijelog vina. Dodati soli i papra po želji i sve dobro promiješati.
Brancin očistiti, isprati u hladnoj vodi i osušiti kuhinjskom krpom. Ovisno o veličini ribe, zarezati ribu s obje strane kako bi se ravnomjerno ispekla i posoliti i popapriti. Na lim za pečenje dodajte povrće. Brancin u pećnici pecite oko pola sata na 180 °C.