Riblji specijaliteti /

Kako pripremiti brancin u pećnici?

Image
Foto: Pixabay

Brancin u pećnici samo je jedan od načina kako se može pripremiti brancin. Donosimo recept za pripremu brancina u pećnici.

4.6.2022.
11:50
Pixabay
VOYO logo

Brancin se može pripremati na različite načine od riblje juhe, na lešo ili u pećnici. Brancin u pećnici samo je jedan od načina pripreme brancina. Kombinacijom s različitim povrćem, ali i voćem kao što je limun brancin u pećnici postat će idealni zdravi ručak. Pripremite brancin u pećnici zajedno s mladim krumpirom i mini rajčicama te uživajte u ukusnom glavnom obroku.

Brancin u pećnici s mladim krumpirom i mini rajčicama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • brancin
  • 1 dcl bijelog vina za podlijevanje
  • komorač
  • cijeli češnjak
  • 1/2 kg mladog krumpira
  • maslinovo ulje
  • 5 mini rajčica
  • ružmarin
  • sol i papar

Upute za pripremu brancina s mladim krumpirom i mini rajčicama u pećnici:

Mladi krumpir oprati i narezati na ploške. Zatim dodati narezani komorač, nagnječene češnjeve češnjaka i nekoliko grančica ružmarina te sve zajedno preliti maslinovim uljem i s malo bijelog vina. Dodati soli i papra po želji i sve dobro promiješati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brancin očistiti, isprati u hladnoj vodi i osušiti kuhinjskom krpom. Ovisno o veličini ribe, zarezati ribu s obje strane kako bi se ravnomjerno ispekla i posoliti i popapriti. Na lim za pečenje dodajte povrće. Brancin u pećnici pecite oko pola sata na 180 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo