Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Desert /

Kako pripremiti božićni puding?

Božić ne možete zamisliti bez božićnog pudinga? Donosimo vam recept za pripremu božićnog pudinga.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Božićni puding neizostavni je dio blagdanskog stola. Kako pripremiti božićni puding? Priprema božićnog pudinga je nešto zahtjevnija, ali rezultat je ukusan i sočan desert.

Za pripremu božićnog pudinga treba vam:

16 dkg glatkog brašna

10 dkg krušnih mrvica

pola žličice cimeta u prahu

5 dkg prženih badema

0.1 dcl ruma

25 dkg margarina

20 dkg kandiranog voća

4 jaja

2 jabuke

šećer u prahu

Božićni puding priprema:

Umutite jaja sa smeđim šećerom, cimetom, kandiranim voćem, grožđicama i brašnom. Sve dobro izmiješajte.

Dodajte jabuke koje ste naribali, pržene bademe koje ste usitnili, kruđne mrvice, rum i omakšali margarin. Sve dobro izradite.

Smejsu stavite u kalup koji ste premazali margarinom, poravnjate i premjestite u vatrostalnu posudu u koju ste ulili vode do pola kalupa. Kalup prekrijte tanjurom i pecite na 150 stupnjeva oko tri sata.

Božićni puding je gotov, poslužite ga kada se ohladi. Prije posluživanja posipajte ga sa šećerom u prahu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike