Kako pripremiti božićni puding?
Božićni puding neizostavni je dio blagdanskog stola. Kako pripremiti božićni puding? Priprema božićnog pudinga je nešto zahtjevnija, ali rezultat je ukusan i sočan desert.
Za pripremu božićnog pudinga treba vam:
16 dkg glatkog brašna
10 dkg krušnih mrvica
pola žličice cimeta u prahu
5 dkg prženih badema
0.1 dcl ruma
25 dkg margarina
20 dkg kandiranog voća
4 jaja
2 jabuke
šećer u prahu
Božićni puding priprema:
Umutite jaja sa smeđim šećerom, cimetom, kandiranim voćem, grožđicama i brašnom. Sve dobro izmiješajte.
Dodajte jabuke koje ste naribali, pržene bademe koje ste usitnili, kruđne mrvice, rum i omakšali margarin. Sve dobro izradite.
Smejsu stavite u kalup koji ste premazali margarinom, poravnjate i premjestite u vatrostalnu posudu u koju ste ulili vode do pola kalupa. Kalup prekrijte tanjurom i pecite na 150 stupnjeva oko tri sata.
Božićni puding je gotov, poslužite ga kada se ohladi. Prije posluživanja posipajte ga sa šećerom u prahu.