Desert /

Kako pripremiti božićni puding?

Image

Božić ne možete zamisliti bez božićnog pudinga? Donosimo vam recept za pripremu božićnog pudinga.

18.8.2021.
12:14
VOYO logo

Božićni puding neizostavni je dio blagdanskog stola. Kako pripremiti božićni puding? Priprema božićnog pudinga je nešto zahtjevnija, ali rezultat je ukusan i sočan desert.

Za pripremu božićnog pudinga treba vam:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 16 dkg glatkog brašna
  • 10 dkg krušnih mrvica
  • pola žličice cimeta u prahu
  • 5 dkg prženih badema
  • 0.1 dcl ruma
  • 25 dkg margarina
  • 20 dkg kandiranog voća
  • 4 jaja
  • 2 jabuke
  • šećer u prahu

Božićni puding priprema:

Umutite jaja sa smeđim šećerom, cimetom, kandiranim voćem, grožđicama i brašnom. Sve dobro izmiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte jabuke koje ste naribali, pržene bademe koje ste usitnili, kruđne mrvice, rum i omakšali margarin. Sve dobro izradite.

Smejsu stavite u kalup koji ste premazali margarinom, poravnjate i premjestite u vatrostalnu posudu u koju ste ulili vode do pola kalupa. Kalup prekrijte tanjurom i pecite na 150 stupnjeva oko tri sata.

Božićni puding je gotov, poslužite ga kada se ohladi. Prije posluživanja posipajte ga sa šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo