Božićni puding neizostavni je dio blagdanskog stola. Kako pripremiti božićni puding? Priprema božićnog pudinga je nešto zahtjevnija, ali rezultat je ukusan i sočan desert.
Za pripremu božićnog pudinga treba vam:
- 16 dkg glatkog brašna
- 10 dkg krušnih mrvica
- pola žličice cimeta u prahu
- 5 dkg prženih badema
- 0.1 dcl ruma
- 25 dkg margarina
- 20 dkg kandiranog voća
- 4 jaja
- 2 jabuke
- šećer u prahu
Božićni puding priprema:
Umutite jaja sa smeđim šećerom, cimetom, kandiranim voćem, grožđicama i brašnom. Sve dobro izmiješajte.
Dodajte jabuke koje ste naribali, pržene bademe koje ste usitnili, kruđne mrvice, rum i omakšali margarin. Sve dobro izradite.
Smejsu stavite u kalup koji ste premazali margarinom, poravnjate i premjestite u vatrostalnu posudu u koju ste ulili vode do pola kalupa. Kalup prekrijte tanjurom i pecite na 150 stupnjeva oko tri sata.
Božićni puding je gotov, poslužite ga kada se ohladi. Prije posluživanja posipajte ga sa šećerom u prahu.