Kuharica /

Kako se priprema biskvit sa oštrim brašnom?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da je oštro brašno puno bolje za biskvite i kolače od glatkog brašna? Saznajte kako se priprema ukusni i mekani biskvit sa oštrim brašnom.

12.11.2022.
16:15
Pixabay
VOYO logo

Ovaj sočni biskvit sa oštrim brašnom predstavlja divnu poslasticu za popodnevni čaj ili kao temelj za vašu najdražu tortu. S tradicionalnom teksturom i mnogo različitih opcija za ukrašavanje, biskvit sa oštrim brašnom čini savršenu slavljeničku tortu.

Sastojci potrebni da se pripremi ukusan biskvit sa oštrim brašnom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 grama oštrog brašna
  • 200 grama šećera
  • 120 grama mekog maslaca
  • 140 ml mlijeka
  • 4 jaja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije

Kada pripremate biskvit sa oštrim brašnom, najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite dublji kalup za torte. U srednjoj posudi umutite maslac i šećer. Umutite jaja, jedno po jedno pazeći da se smjesa ne zgruša. Dodajte mlijeko, vaniliju i brašno, miješajući samo onoliko koliko je potrebno. Ulijte u pripremljen kalup za tortu.

Pecite biskvit sa oštrim brašnom otrpilike 60 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Biskvit sa oštrim brašnom će se malo povući sa stijenki posude kada je gotov. Ostavite biskvit da se ohladi u kalupu nekoliko minuta prije nego što ga izvadite na rešetku da se potpuno ohladi. Biskvit sa oštrim brašnom već je gotov i spreman za daljnji recept.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo