Ovaj sočni biskvit sa oštrim brašnom predstavlja divnu poslasticu za popodnevni čaj ili kao temelj za vašu najdražu tortu. S tradicionalnom teksturom i mnogo različitih opcija za ukrašavanje, biskvit sa oštrim brašnom čini savršenu slavljeničku tortu.
Sastojci potrebni da se pripremi ukusan biskvit sa oštrim brašnom su:
- 250 grama oštrog brašna
- 200 grama šećera
- 120 grama mekog maslaca
- 140 ml mlijeka
- 4 jaja
- 1 žlica ekstrakta vanilije
Kada pripremate biskvit sa oštrim brašnom, najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite dublji kalup za torte. U srednjoj posudi umutite maslac i šećer. Umutite jaja, jedno po jedno pazeći da se smjesa ne zgruša. Dodajte mlijeko, vaniliju i brašno, miješajući samo onoliko koliko je potrebno. Ulijte u pripremljen kalup za tortu.
Pecite biskvit sa oštrim brašnom otrpilike 60 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Biskvit sa oštrim brašnom će se malo povući sa stijenki posude kada je gotov. Ostavite biskvit da se ohladi u kalupu nekoliko minuta prije nego što ga izvadite na rešetku da se potpuno ohladi. Biskvit sa oštrim brašnom već je gotov i spreman za daljnji recept.