Recept za biskvit /

Umjesto klasičnog biskvita napravite biskvit od bademovog brašna

Image

U potrazi ste za receptom za biskvit od bademovog brašna. Donosimo vam jednostavan recept za biskvit od bademovog brašna.

29.10.2021.
9:50
VOYO logo

Biskvit od bademovog brašna idealna je zamjena klasičnom biskvitu obzirom da bademovo brašno ne sadrži gluten pa je stoga povoljan za konzumaciju ljudima koji boluju od celijakije. Isto tako biskvit od bademovog brašna dobar je odabir za ljude koji imaju ograničen unos ugljikohidrata.

Potrebni sastojci za biskvit od bademovog brašna:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 5 jaja
  • Šećer po želji (preporučuje se stevia)
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 100 g bademovog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo bez glutena
  • Malo arome vanilije

Biskvit od bademovog brašna, upute za pripremu:

U posudi odvojiti žumanjak i bjelanjak. Bjelanjak izraditi u snijeg te dodati prstohvat soli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žumanjcima dodati malo arome vanilije, 3 žlice maslinovog ulja te šećer.

Uz pomoć cjedila prosijati bademovo brašno i 2 žlice praška za pecivo bez glutena.

Izmiksati zajedno s 1 žlicom snijega bjelanjaka.

Uz pomoć silikonske lopatice umiješati snijeg bjelanjaka i te biskvit od bademovog brašna ravnomjerno raspodijeliti po tepsiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskvit od bademovog brašna potrebno je peći 25-30 minuta na temperaturi od 170°C.

Biskvit od bademovog brašna mogu konzumirati i ljudi sa povišenim krvnim tlakom obzirom da je bademovo brašno bogato nezasićenim masnim kiselinama koje pomažu održavanju zdrave razine kolesterola i dobro djeluju na cjelokupno zdravlje srca. Kombinacija zdravih masnoća, makronutrijenata i mikronutrijenata čini ovaj kolač zdravijim i odličnim obrokom za povećanje energije.
Korištenjem stevije kao zaslađivača ovaj biskvit od bademovog brašna povoljan je i za konzumaciju osobama koje boluju od dijabetesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo