Ovaj višenamjenski recept za domaći biskvit koji uvijek uspije je uistinu jednostavan za pripremu. Najbolja stvar u vezi ovog recepta za biskvit koji uvijek uspije je što ga možete iskoristiti u raznim receptima za različite vrste kolača i torti.
Sastojci potrebni da se pripremi biskvit koji uvijek uspije su:
- 250 grama brašna
- prašak za pecivo
- pola žličice sode bikarbone
- 1 i pol žličica soli
- 200 grama šećera
- 100 grama maslaca, omekšalog
- 2 jaja
- 1 bjelanjak
- 150 grama mlaćenice
Kako biste pripremili biskvit koji uvijek uspije najprije zagrijte pećnicu na 180°C te namastite i pobrašnite kalupe za pečenje. Zatim miksajte maslac i šećer velikom brzinom, dok ne postanu ultra lagani i pahuljasti te ostružite zdjelu gumenom lopaticom. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno za kolače, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Ulijte mlaćenicu u veliki vrč, a zatim umutite jaja, bjelanjak i ekstrakt vanilije.
Uključite mikser na nisku razinu i naizmjenično dodajte smjesu brašna i mlaćenicu dok se sve ne sjedini. Ponovno ostružite zdjelu. Zatim ponovno tucite 15-30 sekundi, samo dok tijesto ne postane glatko. Nemojte pretjerano miješati tijesto. Ulijte tijesto za kolače u pripremljene kalupe za pečenje i stavite na središnju rešetku u pećnici. Pecite biskvit 30-35 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Ovaj recept za biskvit koji uvijek uspije već je gotov te je biskvit spreman za nastavak recepta.