Kuharica /

Praktični savjeti za pripremu biskvita koji uvijek uspije

Image
Foto: Pixabay

Biskvit je temelj mnogih recepata te je potrebno znati kako pripremiti ukusan biskvit. Donosimo recept za sočan biskvit koji uvijek uspije.

1.12.2022.
9:35
Pixabay
VOYO logo

Ovaj višenamjenski recept za domaći biskvit koji uvijek uspije je uistinu jednostavan za pripremu. Najbolja stvar u vezi ovog recepta za biskvit koji uvijek uspije je što ga možete iskoristiti u raznim receptima za različite vrste kolača i torti.

Sastojci potrebni da se pripremi biskvit koji uvijek uspije su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 grama brašna
  • prašak za pecivo
  • pola žličice sode bikarbone
  • 1 i pol žličica soli
  • 200 grama šećera
  • 100 grama maslaca, omekšalog
  • 2 jaja
  • 1 bjelanjak
  • 150 grama mlaćenice

Kako biste pripremili biskvit koji uvijek uspije najprije zagrijte pećnicu na 180°C te namastite i pobrašnite kalupe za pečenje. Zatim miksajte maslac i šećer velikom brzinom, dok ne postanu ultra lagani i pahuljasti te ostružite zdjelu gumenom lopaticom. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno za kolače, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Ulijte mlaćenicu u veliki vrč, a zatim umutite jaja, bjelanjak i ekstrakt vanilije.

Uključite mikser na nisku razinu i naizmjenično dodajte smjesu brašna i mlaćenicu dok se sve ne sjedini. Ponovno ostružite zdjelu. Zatim ponovno tucite 15-30 sekundi, samo dok tijesto ne postane glatko. Nemojte pretjerano miješati tijesto. Ulijte tijesto za kolače u pripremljene kalupe za pečenje i stavite na središnju rešetku u pećnici. Pecite biskvit 30-35 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Ovaj recept za biskvit koji uvijek uspije već je gotov te je biskvit spreman za nastavak recepta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo