Ovaj lagani biskvit bez praška za pecivo savršena je podloga za mnoge ukusne kolače. Sa samo 3 sastojka, ovaj biskvit bez praška za pecivo je brz i jednostavan za napraviti, a vrlo je svestran jer ga možete iskoristiti u bilo kojem receptu.
Sastojci potrebni da se pripremi biskvit bez praška za pecivo su:
- 6 jaja na sobnoj temperaturi
- 200 g šećera
- 180 g glatkog brašna
Kako biste pripremili ukusan biskvit bez praška za pecivo najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Obložite dno kalupa za torte papirom za pečenje. Odvojite bjelanjke i žumanjke pazeći da ni malo žumanjka ne uđe u bjelanjke. U zdjeli miksajte žumanjke i 100 grama šećera dok ne utrostruče volumen, oko 5 minuta. U međuvremenu prosijte brašno i sol. U drugoj posudi istucite bjelanjke na srednjoj niskoj brzini dok ne postanu pjenasti. Dodajte preostalih 100 grama šećera 1 žlicu po žlicu i nastavite miješati dok ne dobijete čvrste vrhove, postupno povećavajući brzinu do srednje visoke, 7-10 minuta.
Koristeći lopaticu, dodajte 1/3 tučenih bjelanjaka u smjesu žumanjaka i nježno miješajte dok uglavnom ne postane glatko. Dodajte preostale bjelanjke i lagano miksajte dok ne postane glatko. Dodajte prosijano brašno u smjesu za biskvit bez praška za pecivo u tijesto u 3 faze, dobro promiješajte tijesto nakon svakog dodavanja. Izlijte tijesto u pripremljenu posudu i poravnajte vrh. Pecite biskvit bez praška za pecivo oko 40 minuta.
Biskvit bez praška za pecivo je gotov i spreman za daljnje korištenje.