Deserti / Kako se radi biskvit bez jaja i glutena?

Image
Foto: Pixabay

Trebate pripremiti biskvit za omiljenu tortu te tražite zdravu alternativu? Biskvit bez jaja i glutena savršen je temelj za ukusan desert. Saznajte kako se priprema ukusan biskvit bez jaja i glutena.

10.11.2022.
16:26
Pixabay
VOYO logo

Ovaj ukusan recept za biskvit bez jaja, glutena i mlijeka je najzdraviji biskvit koji možete pripremiti. Najbolja stvar u vezi ovog biskivta bez jaja i glutena je što može poslužiti kao biskvit za svaku tortu koja zahtjeva ukusan i mekan biskvit.

Sastojci potrebni da se pripremi biskvit bez jaja i glutena su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 150 grama brašna
  • 25 grama brašna od slanutka
  • 125 grama šećera u prahu
  • 75 ml ulja
  • 125 ml vode
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žličica octa
  • Ulje

Biskvit bez jaja i glutena priprema:

Prvo što trebate učiniti kada pripremate biskvit bez jaja i glutena je zagrijavanje pećnice. Utrljajte malo ulja oko unutrašnjosti dva okrugla kalupa za tortu. Stavite samodizajuće brašno i brašno od slanutka u zdjelu i promiješajte da se sjedine. Izmjerite šećer, ulje, vodu, ekstrakt vanilije i ocat u zdjelu za miješanje i dobro promiješajte. Prosijte pripremljenu smjesu brašna u zdjelu i tucite dok se ne sjedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesu rasporedite u pripremljene kalupe za torte i zagladite vrhove. Biskvit bez jaja i glutena pecite 25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Nakon 25 minuta, biskvit bez jaja i glutena je gotov i spreman za korištenje u nastavku vašeg recepta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo