Ovaj ukusan recept za biskvit bez jaja, glutena i mlijeka je najzdraviji biskvit koji možete pripremiti. Najbolja stvar u vezi ovog biskivta bez jaja i glutena je što može poslužiti kao biskvit za svaku tortu koja zahtjeva ukusan i mekan biskvit.
Sastojci potrebni da se pripremi biskvit bez jaja i glutena su:
- 150 grama brašna
- 25 grama brašna od slanutka
- 125 grama šećera u prahu
- 75 ml ulja
- 125 ml vode
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1 žličica octa
- Ulje
Biskvit bez jaja i glutena priprema:
Prvo što trebate učiniti kada pripremate biskvit bez jaja i glutena je zagrijavanje pećnice. Utrljajte malo ulja oko unutrašnjosti dva okrugla kalupa za tortu. Stavite samodizajuće brašno i brašno od slanutka u zdjelu i promiješajte da se sjedine. Izmjerite šećer, ulje, vodu, ekstrakt vanilije i ocat u zdjelu za miješanje i dobro promiješajte. Prosijte pripremljenu smjesu brašna u zdjelu i tucite dok se ne sjedini.
Smjesu rasporedite u pripremljene kalupe za torte i zagladite vrhove. Biskvit bez jaja i glutena pecite 25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Nakon 25 minuta, biskvit bez jaja i glutena je gotov i spreman za korištenje u nastavku vašeg recepta.