Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Što je biserni ječam i kako se koristi u kuhinji?

Biserni ječam pripremite kao prilog ili kao predjelo. Kako se priprema biserni ječam?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Biserni ječam naziv je za zrna ječma s uklonjenim slojem ljuske i mekinjama, ostavljajući zaobljenu, uglađenu vanjštinu. Ove žitarice se kuhaju brže, pa su poznate kao ječam za brzo kuhanje ili jednostavnu pripremu. Unatoč tome što tijekom obrade gube hranjivi sloj mekinja, biserni ječam se ipak smatra zdravom hranom, jer sadrži niz esencijalnih vitamina i minerala.

Unatoč tome što su izgubile hranjivi sloj mekinja, biserni ječam se još uvijek obično smatra cjelovitom žitaricom i ima mnoge nutritivne prednosti. Biserni ječam je bogat proteinima, željezom i prirodnim vlaknima, a sadrži male količine kalcija. Kao i sve druge vrste ječma, biserni ječam ima vrlo malo masti.

No, kako se koristi biserni ječam? Biserni ječam se ponekad koristi kao sastojak u salati. Kuhanje bisernog ječma obično je vrlo jednostavno. Zrno se obično može pripremiti baš kao što bi se pripremila riža, to jest, pirjanjem u maloj količini kipuće vode.

Biserni ječam se može poslužiti ili kao prilog ili kao topla žitarica, obično s mlijekom ili medom.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike