Kako se priprema ukusno varivo od bijelog graha?
Varivo od bijelog graha izdašno je varivo koje će vas zagrijati tijekom hladnih mjeseci. Prepun bijelog graha, aromatičnog začinskog bilja i temeljca od povrća, ovo varivo je ugodno jelo koje vas neće razočarati.
Sastojci potrebni da se pripremi varivo od bijelog graha su:
350 grama bijelog graha
1 poriluk, narezan na kockice
1 mrkva, nasjeckana
1 stabljika celera, nasjeckana
7 režnjeva češnjaka, nasjeckanog
1 grančica ružmarina
1 grančica kadulje
1 list lovora
1 litra temeljca od povrća
Sol i papar, po ukusu
Prvo što trebate učiniti kada pripremate varivo od bijelog graha je isprati grah, zatim ga prelijte vodom i namačite 6 sati ili preko noći te ocijedite prije upotrebe. U velikom loncu zagrijte dobar komad maslinova ulja i pirjajte poriluk s mrkvom i celerom dok ne omekšaju. Brzo umiješajte nasjeckani češnjak i kuhajte nekoliko sekundi samo dok ne zamiriše pa dodajte namočeni grah.
Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate varivo od bijelog graha je dodati temeljac i pustite da lagano kuha. Dodajte lovor, kadulju i ružmarin, pokrijte poklopcem i kuhajte 45 minuta ili dok grah ne omekša i postane mekan po vašem ukusu. Nakon što je vaš grah savršeno kuhan, maknite ga s vatre i začinite po ukusu soli i paprom. Ovo varivo od bijelog graha je gotovo i spremno za posluživanje dok je toplo. Dobar tek!
403 Forbidden