Kuharica / Kako se priprema ukusno varivo od bijelog graha?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da vegansko varivo od bijelog graha može biti kompletan obrok? Donosimo ukusan recept za zasitno varivo od bijelog graha.

4.11.2022.
12:48
Pixabay
VOYO logo

Varivo od bijelog graha izdašno je varivo koje će vas zagrijati tijekom hladnih mjeseci. Prepun bijelog graha, aromatičnog začinskog bilja i temeljca od povrća, ovo varivo je ugodno jelo koje vas neće razočarati.

Sastojci potrebni da se pripremi varivo od bijelog graha su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 350 grama bijelog graha
  • 1 poriluk, narezan na kockice
  • 1 mrkva, nasjeckana
  • 1 stabljika celera, nasjeckana
  • 7 režnjeva češnjaka, nasjeckanog
  • 1 grančica ružmarina
  • 1 grančica kadulje
  • 1 list lovora
  • 1 litra temeljca od povrća
  • Sol i papar, po ukusu

Prvo što trebate učiniti kada pripremate varivo od bijelog graha je isprati grah, zatim ga prelijte vodom i namačite 6 sati ili preko noći te ocijedite prije upotrebe. U velikom loncu zagrijte dobar komad maslinova ulja i pirjajte poriluk s mrkvom i celerom dok ne omekšaju. Brzo umiješajte nasjeckani češnjak i kuhajte nekoliko sekundi samo dok ne zamiriše pa dodajte namočeni grah.

Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate varivo od bijelog graha je dodati temeljac i pustite da lagano kuha. Dodajte lovor, kadulju i ružmarin, pokrijte poklopcem i kuhajte 45 minuta ili dok grah ne omekša i postane mekan po vašem ukusu. Nakon što je vaš grah savršeno kuhan, maknite ga s vatre i začinite po ukusu soli i paprom. Ovo varivo od bijelog graha je gotovo i spremno za posluživanje dok je toplo. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo