Kuharica / Kako se pravilno radi ukusna bijela ganache krema?

Image
Foto: Pixabay

Bijela ganache krema od bijele čokolade može se koristiti za stvaranje besprijekorne glazure ili ukusne glatke glazure. Kako se radi ukusna bijela ganache krema?

17.11.2022.
13:49
Pixabay
VOYO logo

Bijela ganache krema izvrsno funkcionira za pravljenje savršenih glazura na kolačima. Ukoliko vam je bijela ganache krema pretvrda, samo ga stavite u mikrovalnu na 10 sekundi i miješajte dok ne omekša.

Pazite da ne zagrijete previše ili biste mogli razdvojiti ganache i morati pričekati da se ponovno ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za bijelu ganache kremu:

  • 680 g bijele čokolade
  • 230 g jakog vrhnja za šlag

Bijela ganache krema priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite čokoladu u mikrovalnu u zdjelu prikladnu za mikrovalnu 1 minutu da omekša. Zagrijte vrhnje za šlag na laganoj vatri, a zatim prelijte čokoladu. Provjerite je li čokolada potpuno pokrivena Ostavite 5 minuta. Lagano umutiti da se vrhnje i čokolada sjedine.

Upotrijebite svježe napravljenu bijelu ganache kremu za glazuru. Pripazite da vaš kolač bude vrlo hladan kako bi se ganache brzo stvrdnuo. Izlijte u plitku tepsiju ili posudu da se stegne. Zatim miješajte dok ne postane kremasto prije glazuriranja kolača. Ako je vaša bijela ganache krema previše čvrsta, stavite ju u mikrovalnu na 10 sekundi da omekša i zatim miješajte dok bijela ganache krema ne dobije željenu gustoću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo