Kuharica /

Kako se pravilno radi ukusna bijela ganache krema?

Image
Foto: Pixabay

Bijela ganache krema od bijele čokolade može se koristiti za stvaranje besprijekorne glazure ili ukusne glatke glazure. Kako se radi ukusna bijela ganache krema?

17.11.2022.
13:49
Pixabay
VOYO logo

Bijela ganache krema izvrsno funkcionira za pravljenje savršenih glazura na kolačima. Ukoliko vam je bijela ganache krema pretvrda, samo ga stavite u mikrovalnu na 10 sekundi i miješajte dok ne omekša.

Pazite da ne zagrijete previše ili biste mogli razdvojiti ganache i morati pričekati da se ponovno ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za bijelu ganache kremu:

  • 680 g bijele čokolade
  • 230 g jakog vrhnja za šlag

Bijela ganache krema priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite čokoladu u mikrovalnu u zdjelu prikladnu za mikrovalnu 1 minutu da omekša. Zagrijte vrhnje za šlag na laganoj vatri, a zatim prelijte čokoladu. Provjerite je li čokolada potpuno pokrivena Ostavite 5 minuta. Lagano umutiti da se vrhnje i čokolada sjedine.

Upotrijebite svježe napravljenu bijelu ganache kremu za glazuru. Pripazite da vaš kolač bude vrlo hladan kako bi se ganache brzo stvrdnuo. Izlijte u plitku tepsiju ili posudu da se stegne. Zatim miješajte dok ne postane kremasto prije glazuriranja kolača. Ako je vaša bijela ganache krema previše čvrsta, stavite ju u mikrovalnu na 10 sekundi da omekša i zatim miješajte dok bijela ganache krema ne dobije željenu gustoću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo