Bijela ganache krema izvrsno funkcionira za pravljenje savršenih glazura na kolačima. Ukoliko vam je bijela ganache krema pretvrda, samo ga stavite u mikrovalnu na 10 sekundi i miješajte dok ne omekša.
Pazite da ne zagrijete previše ili biste mogli razdvojiti ganache i morati pričekati da se ponovno ohladi.
Sastojci za bijelu ganache kremu:
- 680 g bijele čokolade
- 230 g jakog vrhnja za šlag
Bijela ganache krema priprema:
Stavite čokoladu u mikrovalnu u zdjelu prikladnu za mikrovalnu 1 minutu da omekša. Zagrijte vrhnje za šlag na laganoj vatri, a zatim prelijte čokoladu. Provjerite je li čokolada potpuno pokrivena Ostavite 5 minuta. Lagano umutiti da se vrhnje i čokolada sjedine.
Upotrijebite svježe napravljenu bijelu ganache kremu za glazuru. Pripazite da vaš kolač bude vrlo hladan kako bi se ganache brzo stvrdnuo. Izlijte u plitku tepsiju ili posudu da se stegne. Zatim miješajte dok ne postane kremasto prije glazuriranja kolača. Ako je vaša bijela ganache krema previše čvrsta, stavite ju u mikrovalnu na 10 sekundi da omekša i zatim miješajte dok bijela ganache krema ne dobije željenu gustoću.