Vrste dinja /

Sve o bijeloj dinji - osnovne karakteristike i primjena

Image
Foto: Pixabay

Bijela dinja poznata i kao medena dinja, zimska je dinja koju karakterizira slatko, svijetlozeleno meso. Osim toga, bijele dinje imaju miris mošusa i blijedu, bjelkasto-žutu glatku kožu.

1.9.2022.
16:12
Pixabay
VOYO logo

Iako je najznačajnija privlačnost bijele dinje njezin okus, ona ima i hrpu zdravstvenih dobrobiti. Bijela dinja dostupna je diljem svijeta i popularno je voće. Također se koriste u pripremi slastica, salata, grickalica i juha.

100 grama bijele dinje sadrži:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Energetska vrijednost: 36 kcal
  • Masti: 0g
  • Ugljikohidrati: 9g
  • Proteini: 1g
  • Vlakna: 1g

Bijele dinje gotovo su slične dinjama. Sličnost je u makronutrijentima, kalorijama i sadržaju vode. Međutim, dinje sadrže više nego dvostruko više vitamina C. Također imaju preko 60% više vitamina A. Ovaj oblik vitamina dostupan je kao provitamin A karotenoidi.

Lako se dodaje vašoj prehrani. Možete je konzumirati kao krišku zrele, ohlađene bijele dinje. Međutim, uvijek možete izabrati nešto kreativnije i zabavnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od bijele dinje možete pripremiti različite salate. Također, za pripremu sladoleda, ali i poslužiti uz svježi sir ili izmiksati u smoothie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo