Kako biste pripremili biftek Stroganoff potrebno vam je 20-ak minuta, a priprema je jednostavna. Za pripremu bifteka Strofanoff potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 60 dkg junećeg bifteka
- 10 dkg kiselih krastavaca
- 20 dcl vrhnja za kuhanje
- 25 dkg riže
- glavica luka
- 0,5 dcl votke
- žlica peršina kojeg ste nasjeckali
- ulje
- sol i papar
Biftek Stroganoff - priprema:
Najprije pripremite juneći biftek, narežite ga na trake i pržite na malo vrućeg ulja oko 3 minute. Kada je gotovo meso stavite na toplo, a za to vrijeme na masnoću od mesa dodajte luk, koje ste poslolili i pržite dok ne omekša. U smjesu dodajte kisele krastavce koje ste nasjeckali i pirjajte par minuta. Zatim flambirate, odnosno prelijete s votkom i kada se vatra ugasi zalijete vrhnjem za kuhanje, začinite paprom i sve zajedno kuhajte još tri minute. Na kraju poslužite s kuhanom rižom. Biftek Stroganoff je spreman za serviranje, a vi možete samo uživati u ovom ruskom jelu.